vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Grote controle in Biesbosch levert opnieuw boetes en waarschuwingen op

20 september 2020 (door WerkendamNet)

REGIO / WERKENDAM - Boswachters, politie, gemeentelijke handhavers, de omgevingsdienst, douanebeambten en controleurs van Sportvisserij Zuidwest Nederland trokken afgelopen weekend de Biesbosch in om de overlast in het natuurpark te bestrijden. Wildkampeerders, kampvuurstokers, alcoholgebruikers, snelheidsovertreders en illegale vissers werden tijdens deze actie aangepakt.

Er werden veertien waarschuwingen uitgedeeld aan wildkampeerders en kampvuurstokers. Drie schippers met een borrel op waren goed voor een bekeuring. Eentje kon ook zijn vaarbewijs inleveren. Enkele snelheidsduivels te water kregen een waarschuwing, anderen die het te bont maken, ontvingen een prent. Dat overkwam ook een automobilist in de Noordwaard (max. 60 km/u) die een snelheid van 129 kilometer per uur op de teller had staan.

De integrale handhavingsactie leverde 24 processen-verbaal op, 14 waarschuwingen en werden 87 vissers gecontroleerd. Eén van hen kreeg een prent wegens het vissen met levend aas, wat verboden is.

Hard nodig
Staatsbosbeheer noemde de actie ‘hard nodig’. En het was niet de eerste keer. Al langer zorgen grote aantallen recreanten en vissers voor onrust in het leefgebied van dieren. Net als afvaldumpers, henneptelers en stropers dat doen. In juli, augustus en begin september werden tijdens handhavingsacties ook de nodige processen-verbaal uitgedeeld.

(Foto Staatsbosbeheer - archief)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.