Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Biesboschwachter Jacques van der Neut met pensioen' Van der Neut kreeg een in hout gebeeldhouwde otter als herinnering.
11sep

Biesboschwachter Jacques van der Neut met pensioen

WERKENDAM - BIESBOSCH: Na ruim veertig dienstjaren bij Staatsbosbeheer ging Biesboschwachter Jacques van der Neut met pensioen. Van deze vier decennia werkte hij 38 jaar lang in de Biesbosch. Dus als iemand met passie verhalen kan vertellen over die Biesbosch dan is dat Van der Neut.

Staatsbosbeheer laat weten: 'Met volle overgave, veelal in combinatie van een inhoudelijke boodschap met een ondeugende glimlach en een grap, kon hij altijd het verhaal bij het publiek overbrengen. Van burgemeester tot visser en van collega tot een Chinese delegatie, Jacques stond er en bracht zijn verhaal.'

Jacques was uiteraard boswachter van 'de hele' Biesbosch, maar had een voorkeur voor 'de Hollandse kant'. Tijdens de 38 jaren dienstverband voer Jacques vanaf het Wantij met de ‘Crex’. Iets wat veel mensen weten. Staatsbosbeheer: 'Hij leefde met de seizoenen, genoot van elk moment en was aanspreekbaar voor iedereen. Zijn passie en betrokkenheid voor het gebied en de natuur was duidelijk. De Biesbosch is in zijn ogen 'een uniek gebied en daar moeten we zuinig op zijn.'

Natuurwaarde
Door het project ‘Ruimte voor de rivier’ werd de Biesbosch groter. Iets wat de natuurwaarde completer maakte. Van der Neut zag dat als “grond teruggeven aan de natuur”. En die natuur floreert. Het project leverde onder andere broedende visarenden, ‘hoempende’ roerdompen en vele blauwborsten op.

De scheidende Biesboschwachter gaf toe toch wel te moeten wennen aan het feit dat hij met pensioen gaat. 'Niet meer die fijne vaste momenten op de boot, met dat ronkende motorgeluidje. Ook zijn vele contacten in het gebied en gesprekken met bekenden zal hij missen.' Aldus Staatsbosbeheer. Enkel op de door hem voorspelde komst van de otter wordt nog gewacht.

Tijdens zijn afscheidsreceptie kreeg Van der Neut in dat verband een in hout gebeeldhouwde otter (foto) en een naambord van de Crex. 

(Foto Staatsbosbeheer)Deel dit bericht met je vrienden!