Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitbreiding Kasteel Maurick met Kasteel Dussen' Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo (vlnr): van bedreigingen kansen maken.
28jul

Uitbreiding Kasteel Maurick met Kasteel Dussen

DUSSEN - Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo, ondernemers pur sang en ‘de mannen van  Kasteel Maurick’ hebben grootse plannen. In maart 2021 openen zij (ook) de poorten van Kasteel Dussen, ‘Het kasteel leent zich perfect voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten.’ Aldus het duo. Er kan hier ook al voor gereserveerd worden. Net als voor bezichtigingen en vergaderingen.

De ondernemers moesten vanwege de Coronacrisi noodgedwongen de poorten sluiten van hun Kasteel Maurick in Vught. Dat gegeven was geen reden bij de pakken neer te zitten. Integendeel. Zij maken van bedreigingen nieuwe kansen ‘We besloten in deze tijden van corona in te spelen op de grote vraag die is ontstaan. Dit jaar konden immers veel feesten en partijen geen doorgang vinden.’ Het antwoord op dat gegeven was de uitbreiding van Kasteel Maurick met Kasteel Dussen.
Klaas van Leengoed: 'Het uit 1387 stammende kasteel valt op door de twee torens en het heeft een slotgracht, elementen die het een bijzondere en karakteristieke sfeer geven. Het is een wat kleiner sfeervol kasteel waar we maximaal 150 gasten kunnen ontvangen, waardoor het een intieme en ook exclusieve locatie is.'

Restyling
Kasteel Dussen krijgt eerst nog een make-over. Van Leengoed: “Net als op Kasteel Maurick in Vught, laten we ook in Dussen de geschiedenis herleven met een eigentijdse knipoog. De historie van het kasteel en de regio laten we terugkomen in het interieur, dat een forse restyling krijgt. De kasteelruimten krijgen zo een eigen identiteit én de kwaliteit die men al van Kasteel Maurick gewend is. Verder gaan we een keuken plaatsen, zodat we ook culinair gezien dezelfde hoogwaardige ervaring kunnen bieden als in Kasteel Maurick.’ Overigens krijgt Kasteel Dussen geen restaurant dat toegankelijk is voor buitenstaanders. Het culinaire aanbod is enkel voor de gasten van de bruiloften en partijen.


Zuilengalerij en bruidssuite

De plannen van de ondernemers klinken goed. Gasten kunnen vanaf maart 2021 feesten en trouwen in de diverse kasteelruimtes . Van Leengoed vervolgt: ‘Voor feesten en bijeenkomsten in de open lucht is de kasteeltuin heel geschikt. Daar kunnen eventueel tenten geplaatst worden. Het pronkstuk is de prachtige 16e-eeuwse overdekte Toscaanse zuilengalerij op de binnenplaats van het kasteel. Dit is een romantische en stijlvolle plek waar gefeest en gegeten kan worden.’

Niek van Lieverloo vult aan: “In februari 2021 krijgen we de sleutel en gaan we aan de slag met schilderen en restylen. In de torenkamer realiseren we een ruime bruidssuite waardoor bruidsparen 24 uur kasteelheer en kasteelvrouwe worden. De suite is voorzien van een prachtig vrijstaand bad en een imposante 2,5 meter hoge kroonluchter. Hier kunnen bruidsparen niet alleen overnachten, maar kunnen ze zich ook omkleden of zich even terugtrekken.’


‘Bruidsparen boeken vaak al ruim een jaar van tevoren’, weet Van Lieverloo, De agenda bij Kasteel Maurick voor 2021 zit al aardig vol. Met Kasteel Dussen erbij kunnen de ondernemers nu goed aan de vraag voldoen.

  • www.kasteel-maurick.nl

(Foto Kasteel Maurick.nl)Deel dit bericht met je vrienden!