Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Escape spelen tijdens een fietstocht(je)' Als een Escaperoom, maar dan met een heel dorp als speelveld.
23jul

Escape spelen tijdens een fietstocht(je)

NIEUWENDIJK - Wie alle Escaperooms in de omgeving al gespeeld heeft, vindt ongetwijfeld een nieuwe juitdaging met de Fiets Escape door/rond Nieuwendijk; een soort Escaperoom, alleen nu met een heel dorp als speelveld. Brein achter het geheel is vereniging deSkils.

De tocht heeft een vernuftige opzet waarbinnen het team codes moet kraken door locaties te vinden, cryptische raadsels op moet lossen en opdrachten uitvoeren. En dat alles terwijl de tijd loopt. Een tas met cijferslot en enkele aanwijzingen vormen het vertrekpunt. Gevonden plattegronden en opdrachtkaarten leiden de deelnemers vervolgens door het spel. Vastlopen kan niet, want dankzij QR-codes heb je toegang tot extra aanwijzingen of zelfs oplossingen.

Eerste en tweede
In 2019 was er al een escape die gespeeld kon worden in een team van maximaal vijf personen. De fietsafstand voor deze escape is circa vijf kilometer en de speeltijd bedraagt twee uur en een kwartier. Sinds 1 juni 2020 is er een tweede Fiets Escape. Deze kan tegelijk door twee teams van maximaal vier personen tegen elkaar gespeeld worden. De fietsafstand voor deze escape is circa acht kilometer en de speeltijd bedraagt tweeënhalf uur.

Ieder team dat mee doet aan de Fiets Escape Nieuwendijk moet beschikken over minimaal één  smartphone mét internettoegang en de mogelijkheid tot het lezen van QR-codes. Ieder teamlid moet bovendien beschikken over een fiets. Een Fiets Escape Nieuwendijk kan zeven dagen per week gespeeld worden, aanvangstijd in overleg.

Bij interesse, of voor meer info, kan een mailtje gestuurd worden naar info@deskils.nl.

(Arcnieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!