Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester Egbert Lichtenberg woont in Sleeuwijk' “ Alles wijst erop dat we hier samen mooie jaren voor de boeg hebben.”
22jul

Burgemeester Egbert Lichtenberg woont in Sleeuwijk

ALTENA / SLEEUWIJK: Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena is vanuit Papendrecht verhuisd naar Sleeuwijk. Samen met zijn gezin heeft hij zijn nieuwe woning betrokken.

De eerste burger is een tevreden mens: “We zijn blij dat we nu als gezin aan ons nieuwe leven beginnen. We hebben een fijn huis in een prachtige omgeving. Alles wijst erop dat we hier samen mooie jaren voor de boeg hebben.”

En verder: “We zijn blij dat we als gezin nu echt aan ons nieuwe leven kunnen beginnen. We hebben een mooie woning in een prachtige omgeving. Het voelt voor mij goed dat ik nu ook echt inwoner ben van Altena. Ik voel me thuis in Altena en vind het fijn dit gevoel nu samen als gezin te kunnen ervaren en beleven.”

Lichtenberg heeft altijd gezegd dat zijn gezin leidend was bij de keuze van de woonplaats. Sleeuwijk ligt tegen de A27 en is daarmee een goede uitvalsbasis voor het gezin vanwege het werk van echtgenote Nynke en de in Breda studerende, oudste dochter.

Rode draden
In december 2019, bij zijn installatie, liet de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Altena al weten deze zomer naar Sleeuwijk te verhuizen in een aldaar aangekochte woning. Hij zei bij die gelegenheid: 'In de nieuwe gemeente Altena komen de rode draden uit mijn leven bij elkaar gezien mijn achtergrond, mijn werk en mijn wensen. Het ondernemende karakter van Brabant sluit naadloos aan bij de nuchterheid van Holland. De eigenheid van de 21 kernen wil ik koesteren. We zoeken naar vormen waar we dicht bij de gemeenschap blijven staan. Ik herken mij in de veelzijdigheid van de kernen. Ik beschouw ze als parel aan een ketting, samen een prachtig sierraad. We werken aan een programma van verdere kennismaking. Ik hoop dat u mij leert kennen als iemand die tussen de mensen staat.'

(Foto gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!