Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe school De Regenboog gaat 5 ton meer kosten' De oplevering van de nieuwe school staat gepland voor september/oktober 2021.
14jul

Nieuwe school De Regenboog gaat 5 ton meer kosten

NIEUWENDIJK - Door stijging van de bouwkosten en extra maatregelen op het gebied van duurzaamheid is extra budget nodig van ruim 5 ton voor de bouw van basisschool De Regenboog te Nieuwendijk.

Als de nieuwe school overeenkomstig de duurzaamheidsambitie van de gemeente Altena gebouwd wordt, is het bouwbudget niet toereikend. Daarnaast zijn de bouwkosten niet geindexeerd. Gebleken is dat de bouwkosten de laatste jaren hard gestegen zijn.
Het college licht toe: 'In 2018 heeft de gemeenteraad van Werkendam besloten om De Regenboog nieuw te bouwen. Hiervoor is destijds een raming opgesteld welke, na twee jaren waarin de markt sterk is veranderd, onvoldoende blijkt. Daarnaast kiezen we ervoor om De Regenboog energieneutraal te bouwen in tegenstelling tot Bouwbesluit. Ook dit zorgt voor een stijging van de kosten. Indexatie van het budget naar prijspeil van einde van het werk zorgt voor een stijging, alsook de verhoging van de ambities op het gebied van duurzaamheid zorgen voor een stijging.'

Verhuizen
Het definitief ontwerp van de school is inmiddels vastgesteld. Het streven is om aan het einde van de zomervakantie van 2020 de intrek in de tijdelijke huisvesting te nemen. Men kan dan starten met de sloop van het oude gebouw. De oplevering van de nieuwe school en het groene schoolplein staat gepland voor september/oktober 2021.Deel dit bericht met je vrienden!