zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Mogelijk meer cameratoezicht op busstations Altena

11 juli 2020 (door WerkendamNet)

ALTENA / WERKENDAM - (Meer) camertoezicht bij busstations in de strijd tegen vandalisme en criminaliteit. Het is een wens die het CDA al langere tijd koestert. Met name raadslid Otto van Breugel maakte zich eerder sterk voor cameratoezicht bij busstation Tol West in Sleeuwijk. Enkele jaren terug werden daar in een jaar tijd aangiftes gedaan van 55 gestolen fietsen en 164 auto-inbraken.

Tijdens de raadsvergadering donderdag (9-7) werd de visie op het openbaar vervoer in de gemeente Altena besproken. Het onderwerp cameratoezicht kon hierbij niet uitblijven. Wethouder Hans Tanis heeft nu aangegeven na te willen denken om camera’s te plaatsen op de Bushalte Kromme Nol (Wijk en Aalburg), Bushalte Hank, Tol Oost en Bushalte Nieuwendijk.

Blij
Van Breugel: 'In de voormalige gemeente Werkendam ben ik lang bezig geweest met cameratoezicht op busstation Tol West. Veel inwoners van de gemeente Altena vragen om cameratoezicht. Naast een preventieve werking biedt het reizigers ook een gevoel van veiligheid bij gebruikmaking van het openbaar vervoer, met name in de avonden en de donkere winterperiode. Ik ben blij met de toezegging van de wethouder over dit voorstel na te gaan denken.'

(Foto archief ter illustratie)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.