Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mogelijk meer cameratoezicht op busstations Altena' De wethouder zegt toe over het voorstel na te willen denken.
11jul

Mogelijk meer cameratoezicht op busstations Altena

ALTENA / WERKENDAM - (Meer) camertoezicht bij busstations in de strijd tegen vandalisme en criminaliteit. Het is een wens die het CDA al langere tijd koestert. Met name raadslid Otto van Breugel maakte zich eerder sterk voor cameratoezicht bij busstation Tol West in Sleeuwijk. Enkele jaren terug werden daar in een jaar tijd aangiftes gedaan van 55 gestolen fietsen en 164 auto-inbraken.

Tijdens de raadsvergadering donderdag (9-7) werd de visie op het openbaar vervoer in de gemeente Altena besproken. Het onderwerp cameratoezicht kon hierbij niet uitblijven. Wethouder Hans Tanis heeft nu aangegeven na te willen denken om camera’s te plaatsen op de Bushalte Kromme Nol (Wijk en Aalburg), Bushalte Hank, Tol Oost en Bushalte Nieuwendijk.

Blij
Van Breugel: 'In de voormalige gemeente Werkendam ben ik lang bezig geweest met cameratoezicht op busstation Tol West. Veel inwoners van de gemeente Altena vragen om cameratoezicht. Naast een preventieve werking biedt het reizigers ook een gevoel van veiligheid bij gebruikmaking van het openbaar vervoer, met name in de avonden en de donkere winterperiode. Ik ben blij met de toezegging van de wethouder over dit voorstel na te gaan denken.'

(Foto archief ter illustratie)

Zie ook:
Cameratoezicht in de Biesbosch als wapen tegen criminaliteit (wo, 14 nov 2018)
Cameratoezicht op de Tol blijft (ma, 6 mrt 2017)
Camera's aan de Tol vanaf 1 maart in werking (ma, 29 feb 2016)
Ondanks toezegging nog steeds geen cameratoezicht op Sleeuwijkse Tol (vr, 19 feb 2016)
Na vernielingen pleit CDA opnieuw voor cameratoezicht (ma, 16 feb 2015)
CDA staat alleen voor de Kwinter-camera (do, 11 okt 2012)
Geen camera's bij Sleeuwijkse Tol (do, 30 sep 2010)


Deel dit bericht met je vrienden!