Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Startschot woonwijk Achter de Schans ' Door symbolishc zand te storten werd het startsein voor de werkzaamheden gegeven.
04jul

Startschot woonwijk Achter de Schans

WERKENDAM - Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena, Clemie van Wanrooij (directeur Van Wanrooij B.V.) en Piet Jansen (Jansen Bouwontwikkeling B.V.) tekenden de  samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van de nieuwe woonwijk Achter de Schans in Werkendam. Ook gaven de heren een symbolisch startsein door alle drie een kruiwagen zand te storten voor de noodzakelijke voorbelasting van de grond om het gebied bouwrijp te maken.

In de nieuwe woonwijk ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys worden minimaal 300 woningen gebouwd. De eerste fase in deze groene en duurzame wijk bestaat uit 150 woningen. Dit zijn zowel koop- als sociale huurwoningen. Er worden verschillende type woningen gebouwd. Ook komen er losse bouwkavels beschikbaar om zelf een huis te bouwen.

Planning
Het bestemmingsplan voor de eerste woningen is inmiddels vastgesteld. Naar verwachting worden deze woningen begin 2021 in de verkoop gebracht. Het gehele gebied wordt vanaf deze zomer voorbelast met zand om de grond uiteindelijk bouwrijp te maken. Het zand moet minimaal een jaar blijven liggen. Het is de planning dat in het eerste kwartaal van 2022 de eerste paal de grond in kan.Deel dit bericht met je vrienden!