Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Biesbosch MuseumEiland herbergt nu Museumcafé Biesonder' Een nieuwe naam, een nieuwe kaart en een nieuwe uitstraling.
22jun

Biesbosch MuseumEiland herbergt nu Museumcafé Biesonder

WERKENDAM - Het Besbosch MuseumEiland is weer open overeenkomstig RIVM-voorschriften. Tijdens en vanwege de sluiting vond in de achterliggende elf weken in en rond het museum een aantal veranderingen plaats.

Wie het Biesboschmuseum bezoekt kan, na een verblijf van maximaal 1,5 uur, iets nuttigen in het vernieuwde restaurant, of eigenlijk café: Museumcafé Biesonder. Een nieuwe naam, een nieuwe kaart en een nieuwe uitstraling. Er zijn dertig zitplaatsen waarbij de 1,5 meterafstand nageleefd wordt. Het terras is ook zo ingericht dat voldoende afstand gehouden wordt.

Tegenvallende bezoekersaantallen
Ook de website www.biesboschmuseumeiland.nl is compleet vernieuwd. Deze ging op 1 juni online. 

Een aantal mensen weet het Biesbosch MuseumEiland weer te vinden. 'Het was niet te verwachten dat we met alle maatregelen onmiddellijk een enorme toeloop zouden krijgen, maar de huidige bezoekerscijfers stellen ons toch teleur. Tweede Pinksterdag was een “topdag” met 73 bezoekers. Normaal mogen wij op zo’n dag ongeveer 500 bezoekers verwelkomen.'
 
De eerste twee weken is het museum nog niet bijzonder druk bezocht. Afgezet tegen de afgelopen jaren is het bezoek ongeveer 25% minder. Het uiteindelijke omzetverlies is hoger omdat de horeca van het museum minder bezoekers mag ontvangen.

Alle protocollen in verband met Corona rond de diverse activiteiten zijn te vinden op de nieuwe website.

(Foto BBME)Deel dit bericht met je vrienden!