Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Staatsbosbeheer sluit deel Biesbosch met Pinksteren af' Een aantal kreken wordt gesloten om vaarbewegingen en wildkamperen tegen te gaan.
29mei

Staatsbosbeheer sluit deel Biesbosch met Pinksteren af

WERKENDAM - Het aankomende Pinksterweekend wordt mooi en zonnig weer verwacht. Dat nodigt mensen uit erop uit te trekken. Staatsbosbeheer adviseert recreanten de Biesbosch zoveel mogelijk te mijden wegens de (te) grote recreatiedrukte in deze coronatijd en sluit in het centrale deel daarom een aantal kreken af. Zo wil men veel vaarbewegingen en wildkamperen tegengaan.

Dit alles naar aanleiding van het afgelopen drukke Hemelvaartsweekend. De boa’s van Staatsbosbeheer en andere toezichthoudende instanties gaven toen al aan dat het in de Biesbosch nog nooit eerder zó druk was met het aantal boten. Naar schatting voeren deze dag honderden recreatieve boten door de Biesbosch. Niet alleen in de randen was het druk, maar ook in de kern van het nationaal park verbleven uitzonderlijk hoge aantallen recreanten. En dat is teveel van het goede.

Verstoring voorkomen
'Drukte heeft vooral negatieve effecten op de ecologie van de smalle kreken in de kern van de Biesbosch. Het is nu broedseizoen en deze kreken zijn daardoor extra kwetsbaar, denk aan futen en ijsvogels. Om verstoring van de natuur (wildkamperen, veel vaarbewegingen) te voorkomen, sluit Staatsbosbeheer in het centrale deel van de Brabantse Biesbosch komend weekend kreken af', schrijft boswachter Jacques van der Neut.

Die maatregel geldt voor de kreken: het Slootje van Sint-Jan, Keesjes Killeke en het Buitenkooigat. De genoemde kreken worden afgesloten met een ballenlijn en er zijn toezichthouders aanwezig. Deze maatregelen gelden voor het hele Pinksterweekend. Kanovaarders blijven wel welkom.Deel dit bericht met je vrienden!