Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'AltenaLokaal wil 'maatwerk' voor Altena bij terugkeer naar 'normaal'' Maatwerk moet democratisch geborgd zijn, meent Philip den Haan.
12mei

AltenaLokaal wil 'maatwerk' voor Altena bij terugkeer naar 'normaal'

ALTENA - Nu de ingrijpende Coronamaatregelen stap voor stap zouden kunnen worden teruggedraaid en er weer meer ruimte lijkt te komen voor de samenleving en het ondernemerschap, wil AltenaLokaal graag weten hoe het college de teruggang naar 'normaal' gaat aanpakken. Ook wil voorman Philip den Haan weten hoe burgemeester en wethouders de gemeenteraad hierin gaat betrekken. Deze is weliswaar goed geinformeerd over de voortgang, maar werd tegelijkertijd democratisch buiten spel gezet.

In een brief aan het college schildert Den Haan de context: 'Vanaf de eerste helft van maart is Nederland geconfronteerd met de Coronacrisis. De door de burgemeester, op aangeven van de Veiligheidsregio, vastgestelde Noodverordeningen betekenen dat de vrijheid van de inwoners in Altena is beperkt. Dat is niet eerder zo vertoond en grijpt diep in op het leven van onze inwoners.'

Lokaal maatwerk
De voorman stelt in zijn schrijven dat de gemeenteraad weliswaar 'netjes' is geïnformeerd over de Noodverordeningen, maar tegelijkertijd democratisch buiten spel werd gezet. 'Dat is nodig in een tijd van ernstige crisis.'
Nu er echter een periode aan lijkt te komen waarin de maatregelen stap voor stap teruggedraaid kunnen gaan worden, vindt de partij het belangrijk lokaal maatwerk te kunnen leveren. Maatwerk, dat ook democratisch geborgd is in Altena. 'Vanuit het parlement en het Kabinet wordt verwezen naar de gemeenten die nu de nodige maatregelen zullen moeten treffen die passen bij hun inwoners. Gezien het ingrijpende karakter van de nu geldende regels, is het des te belangrijker om voor onze eigen inwoners en bedrijven de juiste keuzes te maken en deze democratisch te legitimeren.' Aldus AltenaLokaal.

De partij brengt dit niet enkel dit onder de aandacht van het college maar wil ook weten of het college zou afwijken van de koers die de Veiligheidsregio heeft uitgestippeld, als afwijken passender is voor Altena.Deel dit bericht met je vrienden!