Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongerenraad heeft vragen over verhuizing buurtsuper' 'Het basketbalveld moet terugkomen.'
07mei

Jongerenraad heeft vragen over verhuizing buurtsuper

WERKENDAM - De discussie en ophef rond de mogelijke verplaatsing van de Aldi in Werkendam is ook de jongerenraad Going4Altena niet ontgaan. De jongerenraad stelt vragen rond de communicatie met omwonenden, de verkeersveiligheid rondom Werkina en de sportfaciliteiten/evenementen op en rondom het parkeerterrein aldaar.

De jongeren betreuren het dat omwonenden van Werkina vinden dat de gemeente tekort schiet
in het tijdig en voldoende informeren over mogelijke veranderingen van dit leefgebied. Zij vinden dat goed communiceren met elkaar de basis is om goede besluiten te kunnen nemen. 'Hopelijk kunnen de bewoners rekenen op een mooi participatieproces bij het verder uitwerken van eventuele plannen. Waardoor alle partijen baat kunnen hebben bij een verhuizing', zo schrijft de jogerenraad aan alle fracries.

Verkeersveiligheid
Een verplaatsing en vergroting van de Aldi zorgt voor een andere verkeerssituatie aan de Werkina/Sportlaan. Een toename van auto’s en vrachtwagens aan de Werkina is daarbij een
logisch gevolg, stellen de jongeren.. Aan dit parkeerterrein grenzen verschillende verenigingen waar veel inwoners van Werkendam lid van zijn, waaronder veel kinderen. Ook het zwembad trekt in de zomermaanden vele kinderen. De Jongerenraad vraagt zich af of het verantwoord meer verkeer, waaronder zwaar vrachtverkeer, naar deze locatie te halen. 

Evenementen
De jongerenraad heeft ook vragen over de evenementen/faciliteiten die elk jaar plaatsvinden op dit terrein. De Oranjefeesten en kermis worden elk jaar drukbezocht door jong en oud. 'Het zou een gemis zijn als deze evenementen buiten de kern moeten worden gehouden of helemaal zouden verdwijnen.' De jongerenraad maakt zich om die reden hard voor deze evenementen die door veel jongeren bezocht worden. 'Ook zou het zonde zijn als het basketbalveld komt te verdwijnen bij een eventuele verhuizing van de Aldi.' Men vraagt zich daarom ook af of de komst van de Aldi gevolgen heeft voor de jaarlijkse evenementen. In het geval van een ja, wil men graag de oplossing weten. Het basketbalveld dient op de huidige locatie van de Aldi terug te komen. 'Zodat er geen sportfaciliteit verloren gaat in de gemeente die regelmatig wordt gebruikt.' 

Zie ook:
Gemeenteraad vergadert over verplaatsing Aldi (do, 23 apr 2020)
Bezwaar tegen nieuwbouw vestiging Aldi aan Werkina (wo, 8 apr 2020)
‘Geen woningen aan de Burcht maar supermarkten’ (ma, 28 okt 2019)
Aldi wil verhuizen naar de Werkina (vr, 11 okt 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!