donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Vrienden Biesbosch Museumeiland start ledenwerfactie

30 april 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Meer dan ooit is het nodig om Vrienden te werven voor het Biesbosch Museumeiland. Het museum is al twee maanden gesloten vanwege de Coronacrisis zodat alle inkomsten van entree en horeca zijn weggevallen, terwijl de vaste lasten wel doorlopen. Door lid te worden van de Vereniging Vrienden steun je het museum. Jaarlijks wordt van de contributie van de leden een project ondersteund, dat niet uit het reguliere budget kan worden betaald. In 2019 bekostigde de Vrienden nieuwe informatieborden bij het buitenmuseum de Pannekoek. Zo dragen Vrienden bij aan het voortbestaan van het museum.

Activiteiten
Ook biedt het lidmaatschap gratis toegang tot het museum en worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd die exclusief voor de Vrienden toegankelijk zijn. Zo organiseerde de Vereniging Vrienden begin dit jaar een speciale filmochtend in het museum in combinatie met een bezoek aan de expositie ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’. De Vrienden bekeken de film ‘Grensrechters van de Biesbosch’ waarin de Liniecrossers vertellen over het laatste halfjaar van de bezetting. De expositie ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ is inmiddels verlengd tot eind 2020.

Het lidmaatschap van de Vereniging Vrienden kost 25 euro per jaar. Bij aanmelding als Vriend ligt een welkomstcadeau klaar. 

Direct inschrijven als vriend kan via de website van het Biesbosch Museumeiland.



(Foto WerkendamNet - alle rechten voorbehouden)

Lees meer over:

Biesbosch Museumeiland
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.