Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad vergadert over verplaatsing Aldi' Een briefschrijver: 'U kunt ons dat niet aandoen, genoeg is genoeg.'
23apr

Gemeenteraad vergadert over verplaatsing Aldi

WERKENDAM - De gemeenteraad van Altena vergadert dinsdag 28 april om 20.30 uur over de verplaatsing van de Aldi in Werkendam van de Floreffestraat naar de Werkina. Het gaat om een beeldvormende vergadering (Altenaronde), dat wil zeggen zonder debat en/of besluitvorming.

Rond deze vergadering gelden de coronaregels, dat wil zeggen een woordvoerder per fractie en deelnemers zitten 1,5 meter van elkaar en er is geen publiek.

Inspreken door belanghebbenden is online mogelijk. De verwachting is dat vertegenwoordigers van de Aldi en omwonenden hiervan gebruik maken.

'Genoeg is genoeg'
Vanuit omwonenden is er veel weerstand rond de verplaatsingsplannen. Ook achterliggende week was er weer een ingezonden brief aan de gemeentelijke politiek die aan duidelijkheid niets te wensen overliet:

'De Werkina is drukke straat. Naast het verkeer van de diverse sportverenigingen wordt ook de parkeerplaats veel gebruikt en dan natuurlijk ook nog al het verkeer naar de vele woningen aan de zuidkant van ons dorp. Soms zijn er ook zware vrachtwagens die trillingen veroorzaken in ons huis wat erg hinderlijk is. En daar komt nog bij al de overlast van de div. verenigingen met hun muziek feestjes en sport evenementen en hun omroep installaties. Ook het zwembad doet hier volop aan mee. Dit alles zorgt er voor dat wij als bejaarden nu al niet rustig kunnen wonen laat staan als daar nog een grote supermarkt bij komt met nog veel meer verkeer. U kunt ons dat niet aandoen, genoeg is genoeg. We vragen u om respect te hebben voor ouderen. We verzoeken u dringend geen toestemming te geven voor een Aldi supermarkt op de Werkina.'

Zie ook:
Bezwaar tegen nieuwbouw vestiging Aldi aan Werkina (wo, 8 apr 2020)
SGP Altena: kritische vragen rond winkelcentrum Werkendam (za, 1 feb 2020)
BSA vraagt zich af of college omwonenden wel goed en tijdig informeert (di, 28 jan 2020)
‘Geen woningen aan de Burcht maar supermarkten’ (ma, 28 okt 2019)
Aldi wil verhuizen naar de Werkina (vr, 11 okt 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!