vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Faunatoren Waterberging klaar

21 april 2020 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Met het plaatsen van de insectenhotels en de provisorische ‘telefoonpalen’ werd op zaterdag 18 april voorlopig de laatste hand gelegd aan de Faunatoren van de Waterberging. Dat laat de projectgroep van Natuurinclusief Altena en Altenanatuur weten.

De huiszwaluwen, die iedere dag in Dussen terug kunnen keren, vinden er in ieder geval een warm welkom. Altenanatuur: 'Hopelijk weten ze nestjes dit jaar al te vinden, zodat we in de nazomer van het vrolijke getwinkel van de jonge vogels kunnen genieten op de speciaal daarvoor gespannen ‘waslijnen’.'

Opening
De feestelijke opening, het onthullen van een informatiebord en de plaatsing van definitieve antieke telefoonpalen laat nog even op zich wachten. Dit moment is uitgesteld wegens de Coronamaatregelen. 'We hadden dat graag op 2 april met de enthousiaste kinderen van de basisscholen willen doen, na de informatieve gastles die we begin maart in de groepen 7 en 8 van De Sprankel en De Peppel hebben gegeven.' Aldus de projectgroep: Roel Wigman van het NIA en Linda van Zwet en Len Bruining namens Altenatuur.

(Foto Len Bruning op FB)

Lees meer over:

Faunatoren zwaluwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.