Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Coronahulp in Altena: inwoners bieden elkaar praktische hulp - UPDATE -' Welke initiatieven zijn er inmiddels?
16mrt

Coronahulp in Altena: inwoners bieden elkaar praktische hulp - UPDATE -

ALTENA - Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Met alle gevolgen vandien. Naast zorgen, brengt de crisis tevens mooie dingen: hulp aan de medemens. De pandemie brengt mensen nader tot elkaar. Ook lokaal. In Altena ontstaan initiatieven en suggesties om elkaar hulp te bieden. Wat de een niet kan of heeft, daar wil en kan de ander misschien hulp bieden.

Coronahulp. Het is een oproep aan inwoners om vooral in de eigen straat te kijken of je bijvoorbeeld op kinderen kunt passen van mensen die nu (extra) moeten werken. Of iemand die aan huis gebonden is te helpen met boodschappen. Het gaat erom vooral nu bewust te zijn van de eigen omgeving.

Voorbeelden
CoronaHulp Wijk&Aalburg/Veen en Coronahulp Giessen-Rijswijk zijn twee voorbeelden die dit nastreven. Mensen kunnen via die Facebook-groepen hun hulpvraag stellen, maar ook hulp aanbieden. Bijvoorbeeld de hond uitlaten, boodschapjes doen, kinderen opvangen, medicijnen ophalen, schoonmaken, eten koken, telefooncirkel beheren, tekeningen maken voor ouderen, kaartjes schrijven enzovoorts.

Niet enkel via Facebook wordt vraag en aanbod gecoördineerd ook WhatsApp-groepen blijken een doeltreffende manier.

Mensen bij elkaar brengen |
Zijn er in Altena meer hulpinitiatieven??
Altena.Net wil ze bekendmaken en breed delen zodat mensen hun hulpvraag (en - aanbod) kwijt kunnen bij het initiatief het dichtst in hun buurt. Laat het weten! 

Waarschuwing
Zorg goed voor jezelf en elkaar. Maar tegelijkertijd geldt: Oplichters hebben dit nieuwe jachtterrein van de Coronahulp helaas ook ontdekt. Pas dus op voor babbeltrucs, hulp van bekenden is het meest veilig.

Delen van het bericht wordt gewaardeerd.

UPDATE

(Fotoart - Mediaplein AltenaNet - alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!