donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Na het weekend mogelijk nieuwe maatregelen rond Corona

13 maart 2020 (door WerkendamNet)

REGIO - Donderdagmiddag (12-3) maakten premier Rutte, minister Bruins en Jaap van Dissel (RIVM) nieuwe landelijke maatregelen bekend om de uitbraak van het Coronavirus in te dammen en daarmee de zorg te ontlasten.

Deze maatregelen vervangen de maatregelen voor Noord-Brabant die de voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio’s eerder moesten nemen. De nieuwe maatregelen gelden vanaf vandaag 13 maart tot en met in ieder geval 31 maart 2020.

Update
De Veilgheidsregio laat in een update weten (12-3 om 23:30 uur): 'Voor Brabant is het van groot belang dat Brabanders de landelijke maatregelen opvolgen. Onze provincie is op een kantelpunt aanbeland. Om te bepalen of aanvullende maatregelen nodig zijn, hebben wij verdere informatie van het RIVM nodig. Dat betekent dat onze oproep om sociale contacten tot een minimum te beperken en geen nieuwe sociale contacten aan te gaan, onverkort van kracht blijft. Dit is ook van groot belang voor de gezondheid van ouderen en kwetsbaren in onze provincie.'

Mogelijke aanvulling
Binnen de veiligheidsregio’s wordt nu beoordeeld of voor Brabant nog aanvullende maatregelen nodig zijn. 'Wij doen dit in een zorgvuldig traject. Natuurlijk betrekken we in onze beraadslagingen ook informatie en advies van het RIVM, GGD-en andere experts. De komende dagen nemen wij daarvoor de tijd. Dat is noodzakelijk om afgewogen besluiten te kunnen nemen. Na het weekend delen wij de actuele informatie van dat moment met u.' Aldus de jongste update van de Veiligheidsregio.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.