zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Beatrixziekenhuis Gorinchem per direct gefaseerd open

3 maart 2020 (door WerkendamNet)

REGIO - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem dat sinds zondag 1 maart een opnamestop kent, gaat per direct gefaseerd en gedeeltelijk open. Zo werd maandagavond (2-3) bekendgemaakt. 

De afdeling verloskunde en de kinder- en jeugdafdeling zijn sinds maandagavond open voor nieuwe patiënten. Dinsdag 3 maart opent de dagbehandeling voor patiënten met chemobehandelingen. De Lingepolikliniek in Leerdam blijft nog gesloten.

De medewerkers op de afdelingen die opengaan, hebben geen direct contact gehad met de patiënt die eerder in het ziekenhuis lag en die besmet is met het coronavirus. Dit betekent dat het veilig is om de afdelingen te heropenen.
Op dit moment liggen nog 69 patiënten in het ziekenhuis. Sinds zaterdagavond 29 februari zijn er 27 patiënten ontslagen.

Hoofdentree blijft gesloten
De hoofdingang van het Beatrixziekenhuis blijft nog gesloten. Entree tot het ziekenhuis wordt verleend via de ingang van de Spoedeisende Hulp.

Geen bezoekers
Patiënten in het ziekenhuis mogen nog geen bezoekers ontvangen. Een uitzondering wordt gemaakt op de kinder- en jeugdafdeling waar ouders hun zieke kind mogen bezoeken. Op de afdeling verloskunde zijn partners welkom van patiënten die op deze afdeling bevallen.

Einddatum sluiting
Het is nog niet bekend wanneer andere afdelingen en poliklinieken in het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek weer open gaan. Morgen wordt de rest van de testresultaten bekendgemaakt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.