Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Riveer organiseert belevingsvaart over Tweede Wereldoorlog' Het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk.
18feb

Riveer organiseert belevingsvaart over Tweede Wereldoorlog

GORINCHEM/SEEUWIJK: Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart organiseert Riveer twee avondvaarten in het kader van 75 jaar bevrijding. Met een bijzondere audiovisuele productie blikt het veerbedrijf tijdens deze avonden terug op de veerdienst in oorlogstijd. De rondvaart is één van de activiteiten rondom 75 jaar vrijheid in Gorinchem.

Gedurende de jaren ‘40-‘45 hielden sommige schepen van de veervloot het hoofd niet boven water. Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleef je het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 28 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer.

Aanmelden is verplicht
De gratis rondvaarten vinden plaats op de veerpont Gorinchem VIII en duren een uur. Beide avonden is er een vaart om 20.00 uur en 21.30 uur, die start vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Wil je één van de betreffende vaarten bijwonen? Geef je dan op via ac.haubrich@riveer.nl onder vermelding van de datum en het tijdstip. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus op = op. Opgeven kan voor maximaal twee personen.

(Foto Riveer)Deel dit bericht met je vrienden!