Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Stuiter speelt Les Miserables in aardappelschuur' Een mooi decor voor de minder fraaie wereld waarin Les Miserables zich afspeelt.
17feb

De Stuiter speelt Les Miserables in aardappelschuur

SLEEUWIJK - Op zaterdag 22 februari a.s. gaan bestuur, spelers en makers van De Stuiter de locatie bekijken voor hun nieuwste theaterstuk ‘Les Miserables’. Eind juni bouwen de groep het Stuiterdorp op in een aardappelschuur. Deze staat op de boerderij van de familie Jagtenberg aan de Kooikamp in Sleeuwijk. De kaartverkoop voor de voorstelling start begin mei.Dit seizoen is De Stuiter in zee gegaan met een nieuwe regisseur  te weten Erik Goetjaer. Een van zijn favoriete theaterstukken is Les Miserables en de theatergroep ziet het dan ook als een uitdaging om hier met elkaar een aansprekende voorstelling van te maken. Vanaf oktober 2019 wordt er door de spelers al volop gerepeteerd onder leiding van Erik.

Authentieke locatie
Op voorspraak van de regisseur ging men daarom op zoek naar een binnenlocatie omdat dit beter past bij het theaterstuk Les Miserables. Voor de derde keer in het bestaan van De Stuiter spelelt men dus niet buiten maar binnen. Deze authentieke locatie vormt een mooi decor voor de minder fraaie wereld waarin Les Miserables zich afspeelt.

Les Misérables speelt zich af in het negentiende eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Na zijn voorwaardelijke vrijlating wordt Valjean tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

Les Miserables is geschreven door Victor Hugo die hiermee een aanklacht tegen de 19e eeuwse Franse samenleving en haar meedogenloze wetten richt.


Data
Speeldata van Les Miserables zijn 18,19, 20, 25, 26 en 27 juni 2020. Kaartjes zijn vanaf begin mei online te verkrijgen via www.destuiter.nl. Deel dit bericht met je vrienden!