Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Strategische overname van ´de Werkendamse´ door Kemkens Oss B.V.'
12feb

Strategische overname van ´de Werkendamse´ door Kemkens Oss B.V.

WERKENDAM - Op 11 februari jl. hebben de Werkendamse Verwarmings Centrale B.V. en de Werkendamse Verwarmings Industrie B.V. (in de volksmond: ’de Werkendamse’) met Kemkens Oss B.V. een koopovereenkomst gesloten ter overname van 90% van de aandelen in de Werkendamse. Vanaf 2 maart a.s. zal de meerderheid van de aandelen van de Werkendamse in handen zijn van het installatiebedrijf uit Oss. De familie Paans behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf om haar blijvende betrokkenheid te tonen.

De familie Paans heeft - na 55 jaar voor de Werkendamse te hebben gezorgd - dit jaar voor een aandelenoverdracht gekozen om het voortbestaan van het bedrijf zeker te stellen. De familie geeft aan dat zij niet over een nacht ijs is gegaan bij het nemen van deze beslissing. Het bedrijf is in 1964 opgericht door Teus Paans en zijn broers en werd daarna voortgezet door zijn dochters. Algemeen directeur Sandra den Haan – Paans geeft aan: ’De band tussen het bedrijf en de medewerkers met ons gezin maakte dat deze stap zeker niet eenvoudig was. Maar juist in het belang van deze medewerkers hebben wij voor deze weg gekozen. Zowel wij als familie als de huidige directie zijn ervan overtuigd dat Kemkens de juiste partij is om de Werkendamse voort te zetten en sterker te maken dan ooit.’

Schaalvergroting
Door deze overname wordt de Werkendamse sterker en kan het gebruikmaken van de voordelen die deze samenwerking biedt, zoals de schaalvergroting, maar ook de opleidingsfaciliteiten die Kemkens biedt. Kemkens B.V. is net als de Werkendamse een familiebedrijf en past goed bij de Werkendamse cultuur.

De Werkendamse behoudt zijn naam en zal zelfstandig in de huidige vorm blijven functioneren. De overname heeft geen gevolgen voor de ca. 100 medewerkers van de Werkendamse. Het bedrijf behoudt zijn zelfstandigheid in dienstverlening. Tevens blijft de dagelijkse leiding in handen van Johan Hakkers en Gerrit Smits.Deel dit bericht met je vrienden!