Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Medewerkers Ziggo aanleiding onrust bij Nieuwendijkers' 'Onze (externe) call centers zijn soms niet goed op de hoogte.'
11feb

Medewerkers Ziggo aanleiding onrust bij Nieuwendijkers

NIEUWENDIJK - Dinsdag (11-2) verschenen in de loop van de dag berichten op social media dat een tweetal mannen de deuren langsgaat en zich daarbij uitgeeft voor 'Ziggo-medewerkers'. Dit bericht wordt door meerdere mensen bevestigd. Als inwoners vragen om hun legitimatie vertrekt het tweetal spoorslags, zo vertellen inwoners de redactie. Ziggo liet desgevraagd weten 'geen onderzoek te doen in Nieuwendijk.' Hoe het ook zij, de acquisiteurs veroorzaakten bij een deel van de inwoners de nodige onrust.

Om na te gaan of het hier wel of niet een babbeltruc betreft, werd dinsdagmiddag Ziggo gecontact. Er werd gebeld én gechat. Het bedrijf liet weten: ”Het is bij ons niet bekend dat wij een onderzoek doen in Nieuwendijk.” Ziggo zette naar aanleiding van de telefoontjes intern de zaak door naar een speciale afdeling. Men bevestigde nogmaals: ”Je kunt er vanuit gaan dat deze mensen niet namens Ziggo aan de deur komen.” De volledige correspondentie (chat) is in het bezit van de redactie.

Nummerplaat
Een aantal inwoners belde de politie en deed melding van een naar hun mening 'verdachte situatie'.  De bellende Nieuwendijkers werd op het hart gedrukt zich van actie te onthouden, omdat de mannen geen strafbaar feit hebben gepleegd.
Enkele inwoners hielden de mannen enige tijd in het vizier en controleerden en passant de nummerplaat van het voertuig waarmee het duo zich verplaatste. 'Die bleken niet overeen te komen', zo meldt een inwoner aan de redactie. 

Op Facebook reageren mensen dat ook zij de mannen aan hun deur hebben gehad. Op voornoemd platform verscheen inmiddels een foto van het duo. In het kader van AVG (privacy) en omdat niet feitelijk aanwijsbaar vaststaat dat de mannen strafbare feiten pleegden, adviseert de politie de beelden niet te verspreiden. 

Bellen
De politie laat verder weten: "Het is wel mogelijk dat providers of nutsbedrijven langs de deur komen. Het is daarom altijd verstandig om de mensen eerst direct te vragen naar een legitimatiebewijs. Deze is men verplicht te tonen als men langs de deur komt. Wees alert voor wie u de deur open doet. Indien u ook een verdachte situatie ziet, kunt u hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844."

Reactie Ziggo Utrecht
Om de onrust rond het gebeuren te kanaliseren en de juiste toedracht te duiden, reageerde een medewerker van Ziggo Utrecht dinsdagavond via Facebook als volgt:

Citaat: 'Via mijn werkgever Ziggo kregen wij een bericht dat onze collega's van de buitendienst waren gefilmd en gespot.
Wij zijn van de afdeling Zakelijk en lopen D2D (huis aan huis - red.) langs alle KvK's om klanten te werven voor supersnel GIGA internet. We lopen langs nieuwe klanten, maar ook langs particuliere klanten van ons, met een KvK-registratie. (Kamer van Koophandel - red.)

Uiteraard in deze tijd goed blijven opletten, maar wij zijn Intern vanuit Ziggo Utrecht. Dus goed volk.

Helaas zijn onze (externe) call centers hier soms niet goed op de hoogte van. Onze excuses hiervoor.

Onze medewerkers zijn altijd te herkennen aan een VodafoneZiggo ID card. U mag ook hierna vragen.

Als u vragen heeft, hoor ik het nog graag.

Met vriendelijke groet,
Ziggo Zakelijk'
(Einde citaat)

Detail: GIGA internet is nog niet beschikbaar in Nieuwendijk en anderen kernen in de gemeente Altena. De postcodecheck bevestigt dit. Op de website van Ziggo leest men: 'Utrecht krijgt als eerste 1 Gbit/s, de rest van Nederland volgt snel.' Inmiddels heeft de regio Den Haag - na Utrecht en Hilversum - ook GIGA Internet en is dit beschikbaar in Wassenaar, Voorburg, Den Haag, Delft, Leidschendam en Nootdorp.

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!