Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verkeersoverlast Rijksstraatweg aangepakt' Automobilisten kunnen snelheidscontroles verwachten die de politie gaat uitvoeren.
11feb

Verkeersoverlast Rijksstraatweg aangepakt

SLEEUWIJK - Op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk wordt vaak 'te hard' gereden. Dat zorgt voor veel overlast. Samen met enkele bewoners van de Rijksstraatweg heeft de gemeente Altena nu een plan gemaakt om de overlast te verminderen.  

Op twee plaatsen komen snelheidsremmende, ovale verhogingen op het wegdek. Die legt de gemeente dit voorjaar aan: 'Dat doen wij waar de wegvakken lang zijn en auto’s dus vaak te hard rijden. Bij de aanleg van de verhogingen verbetert de aannemer meteen de onoverzichtelijke oversteek van fietsers en voetgangers bij de aansluiting op Waterlinie, richting sportvelden.'

Verbod
Ook komt er een verbod voor vrachtverkeer om vanaf de oude Roef de Rijksstraatweg op te rijden.
Op meerdere plekken gaan opvallende snelheidsborden de automobilist nog eens extra wijzen op de toegestane snelheid. Ze komen bij de rotonde en na de bocht bij het Zandpad. Ook halverwege de straat komen extra borden. Tot slot kunnen automobilisten snelheidscontroles verwachten die de politie gaat uitvoeren.

Resultaat
Wethouder Hans Tanis is blij met de inbreng van de bewoners en hoopt dat de maatregelen flink bijdragen aan de verkeersveiligheid van de Rijksstraatweg. Ook de inwoners die met de wethouder tot het pakket maatregelen zijn gekomen, zijn te spreken over het resultaat. “We ervaren al echt lang overlast en zijn blij dat we met de wethouder zo constructief tot dit plan zijn gekomen”, aldus buurtbewoner Cees Zeelenberg.

(Foto gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!