Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Monumentale brug Jannezand wordt nu aangepakt' De eerste klus is de brug voor Stichting Ontwikkeling Altena.
07feb

Monumentale brug Jannezand wordt nu aangepakt

ALTENA / HANK - Het herstel van de monumentale brug Jannezand wordt aangepakt, zo laat de gemeente Altena weten, de voorbereidingen hiervoor komen in de steigers.

De Stichting Ontwikkeling Altena (voorheen 'Woudrichem') gaat aan de slag voor de gemeente Altena.

De eerste opdracht is de restauratie van de monumentale ophaalbrug in de polder Jannezand te Hank voor te bereiden volgens gemaakte afspraken in een bestuurlijk overleg met de Stichting. 

In welke termijnen gesproken is, is niet bekend.

Historisch belang
In oktober 2018 werd de renovatie onder druk vanuit de gemeenschap uitgesteld. Er bleek een verschil van inzicht omtrent de aanpak. Renoveren of slopen? Wethouder Van Oosten verklaarde toen: “Wij willen het bruggetje Jannezand in ere herstellen en hebben daar een aanzienlijk bedrag voor beschikbaar gesteld. We willen daarmee recht doen aan het historisch belang van de brug. Daarmee hebben we als college en inwoners allemaal hetzelfde doel voor ogen. Nu een groep inwoners van Hank voorstander blijkt van een andere manier van restaureren gaan we samen in gesprek. Als deze andere manier van restaureren ook een andere manier van ontmantelen betekent, staan wij daar in principe voor open en stellen we de geplande werkzaamheden voor nu even uit.”

(Archieffototo Archief*Kring Hank)

Zie ook:
'Renovatie' Jannezandse brug onder druk uitgesteld (ma, 8 okt 2018)
Herstel brug Jannezand laat nog even op zich wachten (za, 18 nov 2017)
CDA ongeduldig over uitblijven restauratie brug Jannezand (vr, 29 sep 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!