zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Monumentale brug Jannezand wordt nu aangepakt

7 februari 2020 (door WerkendamNet)

ALTENA / HANK - Het herstel van de monumentale brug Jannezand wordt aangepakt, zo laat de gemeente Altena weten, de voorbereidingen hiervoor komen in de steigers.

De Stichting Ontwikkeling Altena (voorheen 'Woudrichem') gaat aan de slag voor de gemeente Altena.

De eerste opdracht is de restauratie van de monumentale ophaalbrug in de polder Jannezand te Hank voor te bereiden volgens gemaakte afspraken in een bestuurlijk overleg met de Stichting. 

In welke termijnen gesproken is, is niet bekend.

Historisch belang
In oktober 2018 werd de renovatie onder druk vanuit de gemeenschap uitgesteld. Er bleek een verschil van inzicht omtrent de aanpak. Renoveren of slopen? Wethouder Van Oosten verklaarde toen: “Wij willen het bruggetje Jannezand in ere herstellen en hebben daar een aanzienlijk bedrag voor beschikbaar gesteld. We willen daarmee recht doen aan het historisch belang van de brug. Daarmee hebben we als college en inwoners allemaal hetzelfde doel voor ogen. Nu een groep inwoners van Hank voorstander blijkt van een andere manier van restaureren gaan we samen in gesprek. Als deze andere manier van restaureren ook een andere manier van ontmantelen betekent, staan wij daar in principe voor open en stellen we de geplande werkzaamheden voor nu even uit.”

(Archieffototo Archief*Kring Hank)

Lees meer over:

Jannezandse brug
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.