Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'RTV Altena officieel lokale omroep voor gemeente Altena' Archiefbeeld studio RTV Altena in Hank.
05feb

RTV Altena officieel lokale omroep voor gemeente Altena

HANK / ALTENA - Na het besluit van het Commissariaat voor de Media (CvdM) is stichting RTV Altena met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 aangewezen als lokale omroep voor de nieuwe gemeente Altena. Tot deze conclusie kwam het college van het CvdM tijdens de vergadering van dinsdag 4 februari jl.

Na de samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem per 1‐1‐2019 waren RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting beiden kandidaat voor de aanstelling als lokale publieke media‐instelling in de nieuwe gemeente. De mediawet bepaalt dat per gemeente slechts één lokale omroep aangesteld mag worden. De gemeenteraad van Altena stemde op 25 juni 2019 met 20 van de 30 stemmen positief voor RTV Altena. Het commissariaat volgt nu met haar besluit het gemeentelijk advies.

Profilering
Het bestuur van stichting RTV Altena is erg blij en opgelucht met dit besluit. Tijd om achterover te gaan leunen, is er echter niet. Er zal gebouwd moeten gaan worden aan de verdere profilering van de omroep in de gemeente Altena. Ook kunnen de plannen voor de toekomst nu concreet vorm gaan krijgen.

Oké FM
De Aalburgse Omroep Stichting (OkéFM & Oké TV) is in dezelfde vergadering aangewezen als nieuwe lokale omroep voor de gemeente Maasdriel. Tevens behoudt de omroep de vergunning voor de gemeente Zaltbommel.
Het bestuur van de Aalburgse Omroep heeft inmiddels gereageerd op het bericht van het Commissariaat voor de Media: 'Wij blijven geloven in een streekomroep voor de regio Altena en de Bommelerwaard. Aan onze visie en inzet zal dus ook niets veranderen. Het is uiteraard jammer dat we er binnen regio niet zijn geslaagd direct tot een volwaardige streekomroep te komen.' Door het besluit van het Commissariaat wordt het uitzendgebied van Oké Media vergroot en komt de omroep dus een stap dichterbij de realisatie van hun plannen door te groeien naar een streekomroep.

De omroep kan overigens nog in beroep gaan tegen de uitspraak van het CvdM. Nog niet helder is of dat ook zal gebeuren.

Lees ook:Deel dit bericht met je vrienden!