Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drukbezochte Altena Klimaattafels leveren ruim 200 ideeën op' Wethouder Van Vugt ziet het aantal daken met zonnepanelen wekelijks toenemen.
21jan

Drukbezochte Altena Klimaattafels leveren ruim 200 ideeën op

WERKENDAM - Tijdens een drukbezochte avond in Fort Altena kwamen zo’n 130 deelnemers uit Altena met ideeën om de CO2-uitstoot in onze regio terug te dringen. De gemeente en de politiek hebben het voornemen om Altena in 2046 CO2-neutraal te hebben.

Om de CO2-uitstoot in Altena omlaag te brengen zijn flinke stappen nodig. Andere vormen van energie, en minder energie gebruiken. Een opgave die de gemeente niet alleen kan en wil doen. Tijdens de klimaattafels bleek dat de opgave stevig is, maar dat de wil om er samen de schouders onder te zetten ook groot is.
Wethouder Roland van Vugt: “Uit de opkomst deze avond, en al eerder uit onze enquête onder inwoners, spreekt een grote betrokkenheid bij het thema duurzaamheid. Inwoners, ondernemers en organisaties willen concreet aan de slag en hebben veel en goede ideeën en initiatieven. De energietransitie is vooral een gedragstransitie. Het gaat over vragen als: ‘Hoe gaan we slimmer om met energie?’, ‘Hoe kunnen we meer besparen en minder verspillen?’, ‘Hoe geven we ons prachtige eiland, dat we in bruikleen hebben van onze kinderen, netjes door?’' 

Van Vugt geeft aan onder de indruk te zijn van de betrokkenheid, kennis en innovatiekracht van inwoners en ondernemers in Altena. 'Laten we die ook vooral ruimte geven en benutten. Veel inwoners zijn in en rond hun huis en in hun eigen omgeving op allerlei manieren bezig met duurzaamheid. Het aantal daken met zonnepanelen zie ik wekelijks toenemen. Altena loopt zeker niet achterop. Er zit genoeg energie in Altena.”

Vervolg
Alle ideeën worden verwerkt en bekeken wordt hoe haalbaar ze zijn en hoeveel ze bijdragen aan het  doel: CO2-neutraal. In een volgende bijeenkomst rond de voorjaarsvakantie worden de ideeën gepresenteerd en verder besproken.

(Archieffoto ANE)Deel dit bericht met je vrienden!