Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Slopen en nieuw bouwen in Dussen en Sleeuwijk' De gebouwen worden stap voor stap afgebroken
07dec 2019

Slopen en nieuw bouwen in Dussen en Sleeuwijk

DUSSEN / SLEEUYWIJK - Onlangs begon de gemeente in Dussen en Sleeuwijk met het slopen van oude schoolgebouwen en gymzalen. De scholen hebben een nieuwe bestemming gevonden in een multifunctionele accommodatie of brede school.

Rondom de slooplocaties staan bouwhekken. De aannemer stript eerst de panden en verwijdert asbest. Daarna worden de gebouwen stap voor stap afgebroken.

Nieuwbouw
Op de plekken van de voormalige scholen en gymzalen komen woningen. De start van de bouw verschilt per locatie:

Dussen: eind dit jaar ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Als de gemeenteraad in februari 2020 instemt, kan in mei 2020 de bouw starten van 13 verschillende typen woningen.

Sleeuwijk Verschoorschool. De gemeente: 'Begin volgend jaar kunnen we bekend maken welke type woningen we gaan bouwen. Tijdens een inloopavond bespreken we de plannen graag met u. We streven ernaar datzelfde jaar nog te beginnen met bouwen.'

Sleeuwijk Morgenster: Op deze locatie komen 40 appartementen, huur en koop. In verschillende grootte en prijzen. Als het bouwplan klaar is, is nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Hier hebben we een groot deel van 2020 voor nodig. We verwachten in 2021 te kunnen bouwen.

Sleeuwijk Gymzaal Vlietstraat: Hier verrijzen in 2021 10 appartementen. Ook voor deze locatie geldt dat eerst het bestemmingsplan nog gewijzigd moet worden.

(Foto Gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!