Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Warm welkom voor Sint in Sleeuwijk (video)' Op De Nieuwe Es spreekt de Sint alle Sleeuwijkse kinderen hartelijk toe.
23nov

Warm welkom voor Sint in Sleeuwijk (video)

SLEEUWIJK - 'Zie ginds komt de stoomboot in Sleeuwijk weer aan ...' Hoewel niet per stoomboot maar met een riveerboot, kwam Sint en zijn gevolg zaterdagmiddag (23-11) aan in de haven van Sleeuwijk. Enkele honderden vaders en moeders met kinderen, maar evengoed grootouders, familie en belangstellenden, haalden Sinterklaas hartelijk binnen.

Op de loopplank stond de loco-burgemeester van de gemeente Altena, wethouder Peter van der Ven. Met een warm welkom haalde hij Sint de kant op. De Goedheilig Man was blij weer voet op Sleeuwijkse bodem te zetten en was verheugd dat er een tractor met een platte kar - vol strobalen - gereed stond. Noah en Britt, die op een boerderij wonen, hadden hem een brief geschreven. Zijn paard Ozosnel was weg voor een onderhoudsbeurt, en dus moest er alternatief vervoer komen. De boer bood (ook hier) uitkomst. 'Boeren zijn belangrijk', sprak Sint. 'Zonder hen geen pepernoten, speculaas of marsepein. Op boeren moet je zuinig zijn, rijmde hij spontaan.

In een vrolijke optocht, met de Pietenband op de strobalen, ging het gezelschap met een enorme sliert kinderen en (groot)ouders naar Winkelcentrum De Nieuwe Es. De tractor ploegde behoedzaam en voorzichtig zijn weg over het Hoekeinde, de Rijksstraatweg, het Vijverplein en de Kastanjelaan naar het nieuwe centrum. Daar ging het feestje gezellig verder. Ook hier een grote opkomst van kinderen, ouders en anderen. Een heel fraaie straattekening, ingekleurd met stroepkrijt midden op het plein, lag al op Sinterklaas te wachten.(De tekst loopt door onder de foto.)Speld in een hooiberg
Maar er was wel een probleem: het grote, rode boek van de Sint bleek verdwenen. Na enig geharrewar, het werd zoeken naar een speld in een hooiberg, bleek het Klazenboek tussen de hooibalen te liggen. Hoofdpiet 2 bekende schuld ('Ik was in slaap gevallen'), maar de Sint toonde zich genereus over zoveel eerlijkheid en zette de toon voor nog meer muziek. Het publiek swingde mee met de Pieten-band en ging van links naar rechts op de klanken van "De Sintebollekes". 

Selfie
Alvorens de Sint en zijn Pieten weer vertrokken, werd door de sint nog een selfie 'van alle Sleeuwijkse kinderen' gemaakt. 'Iedereen die bij het centrum en alle omliggende straten woont, kan vanavond zijn schoen zetten', zo sprak Sinterklaas. Vele foto's door-ouders-voor-hun-kinderen verder, vertrok het gezelschap weer verder, op weg naar de volgende afspraak. De tonen van de Pietenband stierven langzaam Sleeuwijk uit ...

(Foto's Van Vrouwe Annewieke - en Lida - voor Sint)

Ook Altena TV mengde zich tussen de kinderschare en legde de sfeerbeelden vast voor het nageslacht... Deel dit bericht met je vrienden!