Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verbreding A27 Houten-Hooipolder vertraagd 'tot een jaar''
21nov

Verbreding A27 Houten-Hooipolder vertraagd 'tot een jaar'

REGIO / ALTENA - Tenminste zeventien grote infrastructuurprojecten in Nederland lopen vertraging op tengevolge van de stikstof- en pfas-crisis. Dat liet minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Door de uitspraak van de Raad van State over de beruchte PAS-regeling worden met name wegenprojecten geraakt. Zoals onder meer de verbreding van de A27 bij Amelisweerd: het onderzoek naar de impact van die projecten op de omgeving moet over.

Regio
Automobilisten staan op de A27 bijna dagelijks in de file tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Door de weg te verbreden, verminderen deze files. Zo klinkt het voornemen van Rijkswaterstaat. Maar die vermindering laat nog wat langer op zich wachten. De verbreding van de A27 tussen Houten en het knooppunt Hooipolder gaat weliswaar door, maar de werkzaamheden lopen toch vertraging op. Volgens de minister is dat 'tot een jaar'.

Zij meldt daarnaast dat ‘enkele projecten’ in hun huidige vorm misschien helemaal niet door zullen gaan. De kosten door deze problemen lopen al in de tientallen miljoenen, zo laat de bewindsvrouw weten. Hoewel er nog veel onduidlijk is, verwacht zij dat in de komende zes maanden de 'uiteindelijke gevolgen' te kunnen overzien.

Verbreding
Op de kaart is te zien waar de A27 Houten – Hooipolder wordt verbreed, zoals dat is vastgesteld in het Tracébesluit A27 Houten-Hooipolder (2018). In totaal is het te verbreden traject ongeveer 47 km lang. De A27 doorkruist vier deelgebieden: Houten-Everdingen, Everdingen-Noordeloos, Noordeloos-Werkendam, Werkendam-Knooppunt Hooipolder.Deel dit bericht met je vrienden!