Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste brainstormsessie rond sluipverkeer A27 zinvol' File op de A27 leidt in Altena tot (te veel) sluipverkeer.
20nov

Eerste brainstormsessie rond sluipverkeer A27 zinvol

REGIO / WERKENDAM - Maandagavond (18-11) ging wethouder Hans Tanis in gesprek met inwoners uit Altena die langs de routes wonen waar sluipverkeer rijdt om de A27 te mijden. Er waren 35 inwoners aanwezig die recent of wat langer geleden bij de gemeente hadden aangeklopt vanwege overlast door het genoemde sluipverkeer.

De bewoners beschreven eerst waaruit de overlast op de verschillende sluiproutes bestaat en droegen aansluitend oplossingen aan.

Problemen doen zich vooral voor in de ochtend- en de avondspits door sluipverkeer dat veel te hard en te roekeloos rijdt zodanig dat de verkeersveiligheid in het geding is. Er kwam een scala van maatregelen voorbij zoals drempels, het instellen van eenrichtingsverkeer of wegafsluitingen tijdens de spitsuren.

Volgende stap
De gemeente gaat de ervaren problemen en mogelijke oplossingen nader analyseren. Dan volgt
na de jaarwisseling een tweede ronde met deze groep omwonenden, waar de bedachte maatregelen besproken worden. Daarna nodigt de gemeente ook alle andere inwoners en ondernemers uit om mee te denken en oplossingen aan te dragen.

Wethouder Tanis: ‘Ik ben heel blij met de constructieve inbreng van alle aanwezigen. Daar kunnen
we met onze verkeersdeskundigen zeker mee verder. Sluipverkeer is een erg hardnekkig probleem
dat overal speelt waar het verkeer op een snelweg vastloopt. De A27 heeft wat dat betreft natuurlijk een slechte reputatie. Maar toch heb ik goede hoop dat we samen sluipverkeer kunnen terugdringen.’Deel dit bericht met je vrienden!