Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oost-Europese arbeidsmigranten leren Nederlands en vakjargon' 'Belangrijk als werkgever te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.'
06nov

Oost-Europese arbeidsmigranten leren Nederlands en vakjargon

WERKENDAM - Tientallen professionele vakmensen van uitzendorganisatie Europe@Work uit Werkendam zijn vol enthousiasme gestart met een taaltraining Nederlands.

Voor deze groep Oost-Europese arbeidsmigranten stelde het Da Vinci College Gorinchem een programma op maat samen. De lessen, die over 26 avonden verspreid worden, zijn gebaseerd op de Nederlandse taal en de vaktermen die in de (maritieme) techniek gebruikelijk zijn.

Investeren
Martin Jooren, mede-eigenaar van Europe@work: ‘Wij vinden het belangrijk als werkgever te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Het verhogen van het taalniveau leidt tot betere communicatie en daarmee tot een betere samenwerking, betere integratie én tot veiliger werken. En dat is voor de medewerkers zelf, voor onze opdrachtgevers en voor onze dienstverlening van toegevoegde waarde.'

Voorbeeld
De taaltrainingen worden mede dankzij een bijdrage van het landelijke actieprogramma ‘Tel mee met Taal’ gerealiseerd.

Het Werkendamse initiatief is een mooi voorbeeld van vraaggerichte onderwijsontwikkeling door goede verbindingen tussen overheid-onderwijs en ondernemers.

(Foto Werkendam Maritime Industries)Deel dit bericht met je vrienden!