vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Van der Ven gaat definitef te water

19 september 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een week na de spontane actie van de radiomakers van Oké Magazine is het streefbedrag van 500 euro al bereikt. Hierdoor gaat de wethouder van sport van de gemeente Altena, Peter van der Ven, volgend jaar tijdens de achtste editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) te water. De wethouder heeft al aangegeven te gaan trainen en denkt nog na over de te zwemmen afstand. De actie loopt nog door op weg naar 1000 euro.

Een week geleden was één van de organisatoren van de wedstrijd in de uitzending rond de wedstrijd en de prestatietochten voor ALShetjeraakt. De radiomakers, Henri en Cor, kwamen met het idee om de wethouder live te bellen en hem te vragen voor welk bedrag hij te water zou gaan.

De wethouder werd tijdens de uitzending en gaf in eerste instantie een bedrag van 1.000 euro aan. Dat werd later door hem bijgesteld naar 500 euro: ‘De drempel moet niet te hoog zijn’, sprak hij sportief.

Actie loopt door

Woensdagavond (18-9) werd tijdens de uitzending van Oké Magazine bekend dat streefbedrag gehaald is. Wethouder Van der Ven hing weer aan de telefoon en bevestigdr dag hij volgend jaar te water gaat. De meter van de actie loopt gewoon door, besloten de radiomakers en Van der Ven. Samen legden ze de lat nog hoger in de race naar 1000 euro. Via de website van Oké media kan er dus gewoon nog gedoneerd worden. De komende maanden worden nog diverse acties gekoppeld aan ‘Help de wethouder te water’ voor het goede doel stichting ALShetjeraakt. Dat de wethouder te water gaat, staat buiten kijf.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.