woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Start woningbouw op voormalige locatie Goezaete

23 augustus 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op de voormalige locatie van verzorgingstehuis Goezaete bouwt Woonlinie acht nieuwe zogenaamde Nul-op-de-Meter sociale huurwoningen. Dat gebeurt aan de Kerckelant in Werkendam.

Aannemer Zijlstra Infra is momenteel druk bezig met de uitvoering van diverse grondwerkzaamheden ter voorbereiding op de start van de bouw. Daarnaast ontwikkelt Zwaluwe Bouw en Projectontwikkeling op deze locatie, Het Bakenkwartier, nog eens tien eengezins- en acht halfvrijstaande koopwoningen.

Bouwrijp maken
Het bouwrijp maken van het plangebied betekent dat het plangebied bewerkt wordt, zodat er begonnen kan worden met bouw. Denk hierbij aan het verwijderen van struiken, bomen en andere obstakels.

Naar verwachting start men eind augustus of begin september 2019 met de bouwwerkzaamheden. De verwachte oplevering zal medio 2020 zijn. Aldus Woonlinie.

In een Nul-op-de-Meter-woning wordt het energiegebruik tot nul teruggebracht  door energiebesparende en -opwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.