Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Taart moet Vreugdenhil bewegen tot SGP-stem' ‘Maak deze taart soldaat en stem Diederik in de Senaat!’
08mei

Taart moet Vreugdenhil bewegen tot SGP-stem

WERKENDAM - SGP-jongeren geeft Hermen Vreugdenhil een taart om hem in de Provinciale Staten op de SGP te laten stemmen bij de Eerste Kamerverkiezingen. ‘Vreugdenhil is het enige CU-SGP statenlid in Brabant en vertegenwoordigt dus naast CU-stemmers ook een grote groep SGP’ers’, zegt SGPJ-voorzitter Arie Rijneveld uit Werkendam. ‘In 2015 stemde hij al CU, dus nu is de SGP aan de beurt’.

De Eerste Kamer wordt in Nederland indirect gekozen: de bevolking kiest de Provinciale Staten en die kiezen op 27 mei dan weer de Eerste Kamer. ‘Zoals het er nu uitziet, is de kans groot dat de SGP haar tweede Senaatszetel verliest, waardoor Peter Schalk het de komende vier jaar zonder Diederik van Dijk zal moeten doen. Dat zou echt een verlies voor de Eerste Kamer zijn. De stem van Vreugenhil zou dit kunnen voorkomen’, legt Rijneveld de taartactie uit.

Om Vreugdehil een handje te helpen deze keuze te maken biedt SGP-jongeren hem dus een feestelijke lekkernij aan onder het motto: ‘Maak deze taart soldaat en stem Diederik in de Senaat!’Deel dit bericht met je vrienden!