Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligers RTV Altena willen vooral snelheid' Of de toekomst in Hank begint, laat nog even op zich wachten.
07mei

Vrijwilligers RTV Altena willen vooral snelheid

 HANK - De vrijwilligers van RTV Altena hebben naar het bestuur van de stichting hun zorgen uitgesproken over de voortgang rond de toekenning van de omroepvergunning voor de gemeente Altena. Het duurt allemaal wel erg lang, vindt men in Hank.

Dat het niet tot een fusie kwam tussen RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting verbaast de medewerkers niet. 'De radiozenders alleen al klinken totaal verschillend', legt radiomaker Peter Buitenhuis uit.

Waar vooral behoefte aan is, is snelheid. 'Dit proces loopt al zo lang. We willen duidelijkheid, zodat we ons verder kunnen ontwikkelen. Voor mensen op straat die je spreekt voor een interview is het ook verwarrend', aldus televisiemaker en oud Vestingstad FM‐bestuurder Ruben Duinker.

Ideeën voor de toekomst liggen er genoeg. Bestuurder Rik Verhagen: 'We hebben een mooi plan om de bestaande Radio A‐FM app door te ontwikkelen en om te vormen tot ‘Radio A‐FM en Altena TV app’ met meer cross‐mediale nieuwsvoorziening met naast tekst ook video en audio.'Deel dit bericht met je vrienden!