Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bevrijdingsvuur uit Wageningen ontstoken in Hank' Het hoogtepunt was het ontsteken van de fakkel op het Warmondplein in Hank.
06mei

Bevrijdingsvuur uit Wageningen ontstoken in Hank

HANK / ANDEL - Op zondagmorgen 5 mei, Bevrijdingsdag 2019, kwamen de lopers van Roparunteam De Buitenbeetjes aan mét het Bevrijdingsvuur. Even na achten was de tocht vanuit Wageningen naar Hank ten einde.  

Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld waar in 1945 werd onderhandeld over de capitulatievoorwaarden. Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. Na de Bevrijdingsvuurceremonie vertrekken vanaf deze historische locatie verschillende loopgroepen om het vuur middels de Nationale Bevrijdingsvuurestafette door heel Nederland te verspreiden.

Hoogtepunt
De Buitenbeetjes startten met nummer 52: 'Het was een bijzondere ervaring voor ons Buitenbeentjes. En wat was het koud en wat was het soms donker. Dankzij de fietsers en navigator hebben we deze ruim 80 kilometer zonder fouten afgelegd.'

Maar het hoogtepunt, de ontknoping, was toch wel het ontsteken van de fakkel op het Warmondplein in Hank met vervolgens een geslaagd ontbijt bij familie Smits.

Roparun

De Buitenbeentjes doen mee aan de Roparun sinds 2005. Het team is ontstaan op het Prinsentuin in Andel. De Roparun is een loop estafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarmee geld wordt opgehaald voor mensen met kanker.

(Foto's de Buitenbeentjes)Deel dit bericht met je vrienden!