vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Plekken van plezier in Altena

24 april 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA – Het thema voor Open Monumentendag 2019 is ‘Plekken van plezier’, de organisatie van dit culturele evenement is in Altena in handen van Erfgoed Altena. De Open Monumentendagen worden gehouden op 14 en 15 september.

Een onderdeel van het programma is een (foto) expositie over Plekken van plezier in Altena. De organisatie denkt daarbij aan cafés, discotheken en uitgaansgelegenheden zoals de Soos in Almkerk, die dit jaar haar vijftig jarig bestaan viert. Maar bekend zijn ook plekken waar jongelui elkaar ontmoetten, zoals de sluis bij Andel en de Hoogstraat in Werkendam. Ook oranjefeesten en kermissen waren altijd plekken van plezier. Hannie Visser: 'We zoeken verhalen en foto’s van de uitgaansgelegenheden, oranjefeesten, kermissen, maar ook foto’s  voormalige cafés in alle dorpen van het Land van Heusden en Altena.'

Verhalen
Vroeger had ieder dorp zijn eigen café, soms zelfs meerdere cafe’s in een dorp. 'Wie kan daar nog verhalen over vertellen?' Van alle materialen wordt een expositie samengesteld die tijdens Open Monumentendag te zien zal zijn, ook zijn mensen welkom om verhalen te vertellen die dan worden opgetekend.

Informatie, verhalen en foto’s zijn welkom bij Hannie Visser-Kieboom via hanviskie@gmail.com

(Foto Beeldbank Streekarchief Heusden: Foto uit 1922, gemaakt op de Maasdijk te Veen voor het cafe/veerhuis van de gezusters Vos; v.l.n.r. onbekend, Nesia van Alpen-Vos, onbekend, Sjanet de Haan-Vos, Jan Vos, Peter van Ooien, Elisabeth Jiskoot-Vos, onbekend.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.