Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Geen opkoop nieuwbouwwoningen door beleggers'' Starters en senioren moeten kansen krijgen op de woningbouwmarkt.
19apr

'Geen opkoop nieuwbouwwoningen door beleggers'

SLEEUWIJK - In Sleeuwijk wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de wijk de Nieuwe Banne. In deze wijk wordt onder andere het project “Het Nieuwe Fort  II“ gerealiseerd, bestaande uit 30 koopwoningen, onderverdeeld in 18 rijwoningen en 12 tweekappers.

Via social media klinken berichten van de projectontwikkelaar dat minstens een tiental woningen zijn verkocht aan particuliere beleggers die de woningen weer gaan verhuren. CDA Altena trekt daarom aan de bel. 

Raadslid Arno Bouman heeft daar zo zijn bedenkingen bij en stelde een aantal schriftelijke vragen aan het college van de gemeente Altena. Bouman wil weten of er vooraf afspraken met de projectontwikkelaar zijn gemaakt die voorkomen dat starters op de koopmarkt onvoldoende aan bod komen.

Eerlijke kansen
'In ons verkiezingsprogramma hebben we gepleit voor een Deltaplan Wonen in Altena. Gelukkig wordt er in diverse dorpen inmiddels gebouwd. Wij vinden het belangrijk dat starters en senioren een eerlijke en reële kans hebben op een betaalbare koop- of huurwoning. Daarom zijn we benieuwd welke mogelijkheden de gemeente Altena heeft om hierin te sturen en/of te stimuleren.'Deel dit bericht met je vrienden!