Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Natuurinclusief Altena op zoek naar enthousiaste vrijwilligers'
10apr

Natuurinclusief Altena op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

WERKENDAM - ALTENA: 'Voor iedereen die natuur een warm hart toedraagt en graag actief bezig is.' Dat is het motto van de recent gestarte projectgroep Natuurinclusief Altena die op zoek is naar enthousiaste vrijwilligers. 

Natuurinclusief Altena is begin dit jaar opgericht en heeft als doel meer natuur te realiseren in de kernen van Altena. Dat doet men bijvoorbeeld door nestvoorzieningen voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwoningen en het aanleggen van bloemenweides voor bijen en vlinders.

'Om onze missie te kunnen realiseren is alle hulp welkom.'

Lijkt het je/u iets, stuur dan een mailtje naar natuurinclusiefaltena@gmail.com.

Missie
Natuurinclusief Altena heeft als doel de biodiversiteit binnen Altena te verbeteren en te integreren in het beleid van Altena. Dit initiatief is gestart op 1 januari 2019. Inmiddels bestaat Natuurinclusief Altena uit 5 leden met afvaardiging uit Sleeuwijk en Werkendam. In de toekomst hoopt de projectgroep in iedere kern een kernteam op te zetten.

Natuurinclusief Altena zoekt raakvlakken met andere thema’s zoals de energietransitie en klimaatadaptatie. Biodiversiteit biedt kansen voor deze thema’s en visa versa. Zo bieden groene daken leefgebied aan bijen, vlinders en andere dieren en zorgen tegelijkertijd voor energiebesparing en positieve beïnvloeding van het leefklimaat, Inbouwkasten in de gevels van nieuwbouwwoningen voor vogels en vleermuizen zijn een simpele en goedkope manier om verblijfplaatsen te creëren voor deze dieren. Daarnaast biedt het openbaar groen ruimte voor een natuurlijkere invulling met veel bloemen en ruimte voor water met oog op hevige regenbuien.Deel dit bericht met je vrienden!