Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kunstroute Editie Sleeuwijk volledig geslaagd' Er werd - ook door kleine ogen - met bewondering gekeken.
08apr

Kunstroute Editie Sleeuwijk volledig geslaagd

SLEEUWIJK - De Kunstroute Werkendam, editie Sleeuwijk zit er weer op. Afgelopen weekend liepen vele belangstellenden de route en namen zo een diversiteit aan uitingen van kunst en cultuur tot zich.

Luchtige kunst. Op verschillende lokaties exposeerden kunstenaars met schilderijen, tekeningen, foto's, keramiek, beelden, was er een vliegershow, natuurlijk muziek en een demo portretfotografie. Kortom er was voor elk wat wils. 

Ook Sovak (Atelier AC Rietveld) was van de partij. Cliënten schilderden daar onder meer. Er werd - ook door kleine ogen - met bewondering naar de prestaties gekeken (foto boven).

Muziek
Basisschool De Morgenster deed eveneens mee aan de kunstroute. De kinderen uit de beeldhouwgroep maakten fraaie kunstwerken. Daar ging eerder een wedstrijd aan vooraf onder leiding van kunstenaar Piet Versteeg. De winnaars maakten hun ontwerp voor de Kunstroute.

Slagwerkgroep Da Capo was te horen op verschillende locaties en zorgde zo voor een extra vrolijke noot. Jan Paul Peet en Bart Oostdam maakten op diverse plekken samen Barokmuziek en Ierse muziek.

Bij zorgboerderij Kraaiveld werden door kinderen de mooiste vliegers geknutseld. Ook waren er indrukwekkende demonstraties.

De kunstenares keramiek raku gaf aan een ieder die het wilde horen uitleg over de door haar gebruikte technieken (foto onder).

Supermooi
De organisatie liet na afloop weten: 'Alle lokaties zijn goed bezocht, veel publiek, blije kunstenaars, gezellige muziek, veel vliegers... En de zon... helemaal top.' Maar ook: 'Lieve Kunstenaars wat een supermooie kunstroute was het. Wij als bestuur willen jullie allemaal bedanken voor jullie deelname. Zonder KUNST geen route ...'

(Foto's Lian Oomen voor Werkendam.Net)Deel dit bericht met je vrienden!