Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hondenbezitters Altena ongerust over dodelijke vossenziekte' Als de hond gevaccineerd is tegen de hondenziekte is het besmettingsrisico minimaal.
13mrt

Hondenbezitters Altena ongerust over dodelijke vossenziekte

SLEEUWIJK - Eerder deze week verscheen in de pers een bericht over een 'dodelijke ziekte onder vossen' in de grensstreek Duitsland / Limburg. Er zijn 15 kilometer van Venlo in Duitsland twee dode vossen gevonden die zijn overleden aan de hondenziekte, een virus dat ook gevaarlijk is voor honden. Het dier dat besmet raakt, wordt ziek veelal met de dood als gevolg. Diverse hondenbezitters uit Altena, waarvan sommigen binnenkort naar die regio gaan, maken zich ongerust over deze berichtgeving en namen contact op met Dierenkliniek Sleeuwijk.

De dierenartsen reageren nu op de berichten: 'We hebben al van verschillende bezorgde hondeneigenaren vragen gehad over de ziekte van Carré. Net over de Limburgse grens in Duitsland zijn enkele vossen met dit virus aangetroffen. Dit virus is voor honden zeer besmettelijk en kent vaak een dodelijke afloop.

Vaccineren
Aan mensen die zich zorgen maken om dit virus, wordt geadviseerd de vaccinatiestatus van zijn of haar dier te laten controleren. Wanneer dat dier is gevaccineerd tegen de ziekte van Carré, ook wel hondenziekte genoemd, dan is het besmettingsrisico minimaal. 'Wij kunnen eventueel de antistoffen die uw hond tegen dit virus in zijn/haar bloed heeft meten door middel van een titerbepaling. Door de antistoffen te meten, weten we zeker of de hond beschermd is én hoeft men niet onnodig te vaccineren.'

Informatie
Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Dierenkliniek Sleeuwijk: 'Heeft u verder nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op!'Deel dit bericht met je vrienden!