Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op belastingaangifte voor Altena mist WOZ-waarde'
12mrt

Op belastingaangifte voor Altena mist WOZ-waarde

ALTENA - Inwoners van de gemeente Altena moeten dit jaar zelf hun WOZ-waarde invullen bij hun belastingaangifte over 2018.

Wie gebruik maakt van het vooraf ingevulde aangifteformulier van de Belastingdienst om zijn of haar aangifte te doen, zal zien dat de WOZ-waarde van de woning niet vooraf is ingevuld. Dit heeft te maken met de herindeling van de drie voormalige gemeenten tot één Altena. De Rijksbelastingdienst heeft hiertoe nog niet de gegevens ontvangen van het Kadaster. Mensen dienen deze gegevens dit jaar dus zelf in te vullen. 

Het gaat om de WOZ-waarde voor belastingjaar 2018, met als peildatum 1 januari 2017. Deze WOZ-waarde is terug te vinden op het aanslagbiljet van 2018 die vorig jaar door Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) verstuurd is. Dit aanslagbiljet is ook te bekijken op 'Mijn SVHW'. Ook is via het WOZ-waardeloket de WOZ-waarde van de woning in te zien.

SVHW
SVHW is een samenwerkingsverband van dertien gemeenten en waterschap Hollandse Delta. SVHW heeft als belangrijkste taak het heffen en innen van lokale belastingen en het vaststellen van de waarden voor de Wet waardering onroerende zaken (WOZ).Deel dit bericht met je vrienden!