Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'TG YrroS! speelt ‘Heuvels van Blauw’'
08mrt

TG YrroS! speelt ‘Heuvels van Blauw’

NIEUWENDIJK - Fort Bakkerskil: In maart speelt Theatergroep YrroS! hun nieuwe jaarproductie op een bijzondere locatie: Fort Bakkerskil in Nieuwendijk. Heuvels van Blauw is de Nederlandse vertaling die Hans Jansen maakte van het origineel van de befaamde toneelschrijver Dennis Potter, genaamd ‘Blue Remembered Hills’.

De regie is in handen van Martine Werners. Ze zette haar tanden in het stuk en repeteert sinds september fanatiek én met humor met de zevenkoppige spelersgroep. Daarbij daagt Martine uit met nieuwe technieken en heeft ook spannende ideeën over de vormgeving van het geheel dat zich oorspronkelijk afspeelt ten tijde van de oorlog in een bos en een schuur.

Kinderen
Engeland, 1943. De Duitsers bombarderen Londen. De geallieerden nemen Sicilië in. Zeven kinderen spelen in het bos. Ze rennen, ze vallen, ze slaan, ze spugen, ze durven, ze vechten, ze lachen, ze huilen. TG YrroS! gaat  met deze Nederlandse vertaling terug naar hun kindertijd. Een rechtlijnig drama dat je meeneemt naar vroeger. Het vroeger waar kinderen genadeloos spelen. Een onschuldig verhaal dat uitverteld is voor je er erg in hebt. “We waren allemaal bij elkaar. Kilometers ver weg.”

Cast en meer
Spelers: Bart Brouwers, Lida Hagenaars, Tom Manussen (Familie 2018), Rob Scheerman (Ex 2017), Eric Schopman, Jacky van der Vleuten en Kees Westein.

Speeldata: 22, 23, 24, 29, 30 & 31 maart 2019 (vrijdag- & zaterdagavonden, zondagmiddagen)
Kaartverkoop: www.yrrostheater.comDeel dit bericht met je vrienden!