Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Europarlementariër Peter van Dalen bezoekt Altena' Tijdens het bezoek staat de veiligheid van bruggen en truckparkings centraal.
07mrt

Europarlementariër Peter van Dalen bezoekt Altena

ALTENA - HANK: Vrijdag (8-3) brengt Europarlementariër Peter van Dalen een bezoek aan Altena. Tijdens het bezoek staat de veiligheid van de bruggen in Nederland en veilige truckparkings centraal. 

Om 9.30 uur zullen Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker ChristenUnie-SGP Brabant, en Peter van Dalen (ook CU/SGP) op transferium Tol West in Werkendam een pakket maatregelen presenteren om de openbaar vervoerverbinding tussen Breda en Utrecht te verbeteren. Dit als afsluiting van een OV-actie die in de ochtend plaatsvindt op de diverse busstations langs de route Breda – Utrecht.

Merwedebrug
Om 10.00 uur brengt Van Dalen een bezoek aan de Merwedebrug waar hij zal toelichten welke rol Europa kan vervullen om essentiële infrastructuur zoals de Merwedebrug goed te onderhouden. Als lid van de Commissie Transport vervult Europarlementariër Van Dalen een belangrijke rol om het bewustzijn van potentiële Europese fondsen die hiervoor benut kunnen worden te vergroten.

Truckers
Tussen 11.30 en 12.30 uur zal hij in wegrestaurant Napoleon in Hank in gesprek gaan met ondernemers uit de regio die sterk afhankelijk zijn van goede transportverbindingen en veilige truckparkings. De Europese Commissie heeft 178 miljoen euro beschikbaar gesteld om veilige parkeerplaatsen te gaan realiseren langs de grote transportassen in Europa. Peter van Dalen maakt zich er hard voor dat de Europa ook in de komende jaren blijft investeren in veilige truckparkings.Deel dit bericht met je vrienden!