vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CBS De Parel winnaar Verkeersquiz Altena 2019

21 februari 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA / NIEUWENDIJK - Woensdag (20-2) vond de grote finale plaats van de Verkeersquiz Altena. Dat gebeurde in Tavenu in Nieuwendijk. De finalisten waren Het Baken uit Werkendam, De Ark uit Meeuwen, De Parel uit Giessen/Rijswijk en De Halm uit Almkerk.

CBS De Parel uit Giessen/Riiswijk ging strijken met de hoogste eer. Zij namen daarmee het stokje over van CBS Eben Haëzer uit Woudrichem, de winnaars van 2018.

Toegejuicht

De jury bestond dit jaar uit wethouder Matthijs van Oosten en Bijzonder Opsporingsambtenaar (BOA) Marleen Goedhart. Beiden genoten van de strijd tussen de scholen die tot op de laatste vraag spannend was. Ook dit keer werden twee maal drie rondes gespeeld met elk vijf vragen. Er werd prima gescoord door alle scholen. De kinderen op het podium werden door hun schoolgenootjes flink toegejuicht als ze een antwoord goed hadden. 

Leerkrachtronde

Voor de pauze werden ook de leerkrachten in twee rondes op hun verkeerskennis getoetst. Het moet voor de leerlingen een geruststelling geweest zijn dat ook de leerkrachten niet alles wisten.

De eindstand van editie 2019:

De Parel met 25 punten wonnen het mooie bedrag van 500 euro.
De Halm met 24 punten wonnen het mooie bedrag van 300 euro.
Het Baken met 23 punten wonnen het mooie bedrag van 200 euro.
De Ark met 22 punten wonnen het mooie bedrag van 100 euro.

Stichting Verkeersveiligheid Altena, de organisatie van dit jaarlijkse evenement, laat weten: ‘Wij hebben genoten van de spannende voorrondes en de zinderende finale.’

Lees meer over:

verkeersquiz
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.