vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Leerlingen snuffelen aan het leven als brugklasser

8 februari 2019 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - “Ik heb zo’n zin in volgend jaar!” Een mooier compliment kun je als school niet krijgen van een groeper 8. “Hier doen we het allemaal voor”, zegt conrector Hilde van Haaften na afloop van de Altena Experience, de doe-middag op het Altena College.

Ruim 200 groepers 8 grepen hun kans om alvast te proeven aan het leven van een brugklasser. In het scheikundelokaal ging het er serieus aan toe met veiligheidsbrillen en laboratoriumjassen. “Dit doen we niet op de basisschool.” Moïs schreef zich in voor de Experience Natuur & Wetenschap en was uiterst geconcentreerd bezig met haar proef met brander, metalen knijper en gaasje. In de gymzalen werd fanatiek gesport bij “Sportief” en net als in een normale schoolweek worden de lessen gegeven door enthousiaste docenten. “Ik kijk nu al uit naar de atletiekbaan naast de school.” Diede Vreeswijk ziet samen met haar collega’s van de vakgroep bewegingsonderwijs hele mooie mogelijkheden voor de toekomst.

Bij “Creatief” maakten de leerlingen hun eigen “handtekening” met vorm- en kleurcontrasten. Otto Meijer, docent beeldende vorming: “Bij beeldende vorming begint het bij leren kijken en daarna wordt iets vormgegeven.” Met hun nog net niet droge kunstwerken haastten de leerlingen zich naar de volgende Experience. Hoe de droomdoe-middag van een groep 8’er eruit ziet? “Aan de Altena Experience zou ik niets veranderen.” Aldus Djoély die bij IT-Skills met trots de door haarzelf ontworpen stickers van de printer pakte.

Lees meer over:

onderwijs school altena college
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.