Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen snuffelen aan het leven als brugklasser' ’Zo‘n zin in volgend jaar!’ Dat is alvast een goede start.
08feb

Leerlingen snuffelen aan het leven als brugklasser

SLEEUWIJK - “Ik heb zo’n zin in volgend jaar!” Een mooier compliment kun je als school niet krijgen van een groeper 8. “Hier doen we het allemaal voor”, zegt conrector Hilde van Haaften na afloop van de Altena Experience, de doe-middag op het Altena College.

Ruim 200 groepers 8 grepen hun kans om alvast te proeven aan het leven van een brugklasser. In het scheikundelokaal ging het er serieus aan toe met veiligheidsbrillen en laboratoriumjassen. “Dit doen we niet op de basisschool.” Moïs schreef zich in voor de Experience Natuur & Wetenschap en was uiterst geconcentreerd bezig met haar proef met brander, metalen knijper en gaasje. In de gymzalen werd fanatiek gesport bij “Sportief” en net als in een normale schoolweek worden de lessen gegeven door enthousiaste docenten. “Ik kijk nu al uit naar de atletiekbaan naast de school.” Diede Vreeswijk ziet samen met haar collega’s van de vakgroep bewegingsonderwijs hele mooie mogelijkheden voor de toekomst.

Bij “Creatief” maakten de leerlingen hun eigen “handtekening” met vorm- en kleurcontrasten. Otto Meijer, docent beeldende vorming: “Bij beeldende vorming begint het bij leren kijken en daarna wordt iets vormgegeven.” Met hun nog net niet droge kunstwerken haastten de leerlingen zich naar de volgende Experience. Hoe de droomdoe-middag van een groep 8’er eruit ziet? “Aan de Altena Experience zou ik niets veranderen.” Aldus Djoély die bij IT-Skills met trots de door haarzelf ontworpen stickers van de printer pakte.Deel dit bericht met je vrienden!