Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Open dag Altena College druk bezocht' Er viel van alles te beleven en te zien ...
24jan

Open dag Altena College druk bezocht

SLEEUWIJK - ‘Ik droomde over voetbal en had verlenging. Ik kwam de kerstman tegen. Ik kon de uitgang van de rotonde niet vinden.’ De allerbeste smoezen om te laat te komen, kwamen voorbij tijdens de Open Dag van het Altena College. Groep 8’ers die een kijkje kwamen nemen op de Sleeuwijkse scholengemeenschap, konden bij Nederlands meedingen naar de prijs voor de allerbeste smoes: als brugklasser één keer écht te laat komen op het Altena College. Die kans liet natuurlijk niemand aan zich voorbij gaan. De sneeuw zorgde overigens voor opvallend veel weergerelateerde smoezen. Het zal je maar gebeuren dat je konijn is ontsnapt, je fietsband lek is én de voordeur is vastgevroren …

Ook de geschiedenisdocenten lieten zich niet onbetuigd: docent Hilko Scheper stond bij de ingang om de bezoekers - de ‘VIPS’ - te verleiden mee te doen aan een wedstrijdje ‘historische figuren vinden’ in de school. Om de aandacht te trekken droeg hij zelf een historisch hoofddeksel, tot vermaak van zijn leerlingen en grapte: “Niet lachen, dan krijg je een onvoldoende!”

GameDesign
Zo’n 230 leerlingen van het Altena College waren met vrijwel het voltallige team in de weer om de nieuwe lichting brugklassers rond te leiden en uit te leggen wat er op hun school allemaal te beleven valt. Ze lieten aankomend brugklassers insecten bestuderen bij Natuur & Wetenschap en zorgden voor vacuüm gezogen spekjes bij Natuurkunde. Bij Frans konden de VIPS  een potje Jeu de Boules spelen. Er stond een lange rij bij Muziek en er werd genoten van gezonde wraps bij het vak Verzorging. In het Informaticalokaal trok het nieuwe vak GameDesign de nodige bezoekers.

In totaal trotseerden honderden leerlingen uit groep 7 en 8 de kou, samen met ouders/verzorgers, broertjes en zusjes. Deel dit bericht met je vrienden!