Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hans Tanis, wethouder ‘van buiten’, voor SGP in college'
18jan

Hans Tanis, wethouder ‘van buiten’, voor SGP in college

SLIEDRECHT / ALTENA - Wethouder Hans Tanis (SGP/ChristenUnie) vertrekt als wethouder in Sliedrecht. Hij is voorgedragen als wethouder namens de SGP in Altena. Aanstaande dinsdag (22-1) wordt hij geïnstalleerd. De gemeente Sliedrecht gaat de wethouder van o.m. Financiën missen: ‘Hij heeft veel betekend voor het dorp.’

Hans Tanis (57) begon in 2008 als wethouder in de gemeente Sliedrecht. Hij had de portefeuilles Economische Zaken, Marketing en Financiën. Ook was hij regiobestuurder Wonen en Bereikbaarheid in de Drechtsteden en loco-burgemeester van Sliedrecht.

Tanis laat weten: "De SGP in Altena zocht een wethouder met ervaring op het gebied van Financiën. Daarom heeft de fractie mij benaderd." Tanis ziet in Altena een mooie nieuwe uitdaging: "Het samen bouwen aan een nieuwe gemeente is een kans die je niet vaak krijgt. Het samenbrengen van 21 mooie kernen in één nieuwe gemeente is een uitdaging die ik met veel plezier en vol energie aanga."

Hoewel Hans Tanis veel zin heeft in zijn nieuwe baan, zegt hij Sliedrecht met weemoed achter zich te laten: "De keuze voor de overstap naar Altena was geen gemakkelijke. We hebben echt een goede start gemaakt met het college, er staan mooie dingen op stapel, en we werken samen in een fijne sfeer!"

Felicitatie
Burgemeester Bram van Hemmen feliciteert Tanis met zijn nieuwe uitdaging. "Tegelijkertijd zal hij in Sliedrecht zeker gemist worden. Met zijn vertrek eindigt een tijdperk. We verliezen een capabele wethouder die van grote betekenis is geweest voor het dorp."

Van Hemmen roemt de manier waarop Hans Tanis als wethouder Financiën Sliedrecht door de financiële crisis heeft geleid. Als andere successen noemt hij de recente doorbraak in het dossier Burgemeester Winklerplein. "En dankzij de inzet van Hans Tanis is de fileproblematiek op de A15 op de agenda van het kabinet gekomen. Daarmee heeft hij bereikt dat de A15 tussen Sliedrecht en Gorinchem op langere termijn verbreed gaat worden. En op korte termijn komt er acht miljoen euro beschikbaar om het probleem aan te pakken."

Het is nog niet bekend wie Hans Tanis opvolgt als wethouder in Sliedrecht. Voorlopig worden zijn taken verdeeld over het college van Burgemeester en Wethouders. Aldus de gemeente Sliedrecht.

(Foto gemeente Sliedrecht)Deel dit bericht met je vrienden!