Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tarieven Riveer omhoog met 13 procent' Online of via de App een kaartje kopen is goedkoper
04dec

Tarieven Riveer omhoog met 13 procent

REGIO - Klanten die een pontkaartje via de website of de Riveer-app kopen, besparen vanaf 1 januari op hun overtocht. De veerdienst voert per die datum een prijswijziging van dertien procent door, maar die geldt enkel voor tickets die aan boord worden gekocht. De maatregel moet de overgang versnellen naar een zogenaamd volledig cashless betalingssysteem, wat goedkoper, veiliger en duurzamer is. Aldus Riveer op haar website.

Over het algemeen stegen de prijzen de afgelopen vijf jaar flink. Riveer ging hier niet in mee. Daardoor bleef het tarief van de tickets sinds 2014 gelijk. Op de veren rondom Gorinchem werden de prijzen destijds geharmoniseerd, waardoor de kosten voor een overtocht op sommige trajecten zelfs lager werden dan voorheen.

Externe kosten
Riveer: 'Nu wordt de druk om onze prijzen te verhogen steeds groter, omdat ook de externe kosten hoger worden. Wij willen de prijsstijging graag beperken tot de betalingen aan boord, zowel cash als per pin. Vooral deze manier van betalen wordt steeds duurder, waardoor ons streven naar een volledig cashless betalingssysteem steeds groter wordt. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook gemakkelijker, veiliger en duurzamer voor zowel de passagiers als onze medewerkers.'

De tickets die vóór 1 januari 2019 zijn gekocht, zijn nog tot een jaar na de prijswijziging geldig.

(Foto Riveer)Deel dit bericht met je vrienden!