Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Landbouwminister Carola Schouten op bezoek bij Dussense agrariër' (Vlnr) Alex Datema, minister Schouten, Frank Evenblij en Meeuwis Millenaar
03dec 2018

Landbouwminister Carola Schouten op bezoek bij Dussense agrariër

DUSSEN - Vandaag (3-12) was Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet-Rutte III even terug op haar thuisgrond. De bewindsvrouwe, geboren in Waardhuizen en ooit woonachtig in Giessen, ‘speelde een thuiswedstrijd’ en was op bezoek bij het agrarisch bedrijf van Meeuwis Millenaar. 

‘Vandaag hebben wij minister Schouten op bezoek gehad op ons bedrijf. We hebben gesproken over agrarisch natuurbeheer in de nieuwe gemeente Altena, over groenblauwe diensten, het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en de collectieven van BoerenNatuur.’

Landbouwsysteem

De agrarische collectieven, de leden van BoerenNatuur, organiseren het agrarisch landschap- en natuurbeheer efficiënt en effectief. Zij ontwikkelen een landbouwsysteem dat landschap en natuur versterkt. De leden zijn de spil tussen de individuele agrariërs die het werk uitvoeren en de overheid die subsidie verleent. Middels het GLB wil de Europese Unie zorgen voor duurzaam, voedzaam, veilig en betaalbaar voedsel in Europa. 

Televisie

Naast Alex Datema, voorzitter BoerenNatuur, werd ook tv-presentator en programmamaker Frank Evenblij gespot bij Millenaar. De laatste laat weten dat over het bezoek aan zijn bedrijf een programma wordt gemaakt dat op eerste Kerstdag bij de Publieke Omroep (NPO) zal worden uitgezonden.

(Foto Meeuwis Millenaar)Deel dit bericht met je vrienden!